Societat 15/01/2021

Les Balears rebran 12,72 milions més de l’Estat en matèria de dependència

La consellera Fina Santiago reclama un major finançament, perquè el govern espanyol encara està molt lluny d’aportar el 50%

Ara Balears
1 min
Una usuaria d'una residència de Palma

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials i Esports rebrà 12 milions d'euros més per al finançament de la dependència durant l'any 2021 per part del govern espanyol. Segons ha informat l'Executiu balear a través d'un comunicat, aquest augment de la partida pressupostària prové de l'anomenat nivell acordat (7,04 milions) i de l'augment dels imports mínims que ara paga l'Estat en funció del grau de dependència de les persones beneficiàries i del seu grau (5,68 milions).

Tot i aquest augment, el Govern ha remarcat que la previsió de 34 milions que rebrà la Comunitat Autònoma per part de l'Estat en matèria de dependència queda molt enfora del finançament que pertocaria. Segons ha detallat la Conselleria, enguany es destinaran més de 200 milions d'euros al desplegament de la Llei de dependència, només 34 dels quals seran aportats per l'Estat.

En aquest sentit, la consellera Fina Santiago reclamarà al govern espanyol que el finançament de la dependència es financi a parts iguals entre l'executiu espanyol i el balear (50% cada un) i demanarà un nou augment de la prestació.

stats