Societat 28/08/2021

Les Balears acolliran 33 persones refugiades de l'Afganistan

El Govern les repartirà entre els albergs que gestiona la Creu Roja a la Platja de Palma i Son Rapinya

ARA Balears
1 min
Dones amb els seus fills intenten entrar a l’aeroport internacional Hamid Karzai de Kabul, Afganistan, el 16 d'agost de 2021

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials i Esports ha informat aquest dissabte que la setmana que ve arribaran a les Balears 33 persones refugiades de l'Afganistan. D'aquestes, 22 són homes —14 dels quals, menors d'edat acompanyats de familiars— i 11 dones —4 de les quals, menors acompanyades també—.

En aquest sentit, la consellera Fina Santiago ha donat "la benvinguda" a la trentena de persones que s'espera que arribin en els propers dies i que "han pogut escapar del fanatisme i del terror". "Una vegada més, les Illes Balears han demostrat la seva solidaritat davant un dels conflictes internacionals més greus del segle XXI", ha afegit Santiago.

Totes aquestes persones s'allotjaran als dos albergs que té el Govern balear a la Platja de Palma i a Son Rapinya, que gestiona la Creu Roja. Una vegada estiguin instal·lades, el Govern farà gestions per organitzar una roda de premsa amb elles, "si volen parlar", puntualitza la Conselleria en un comunicat.

stats