Societat 20/09/2020

L'Assemblea Sobiranista denuncia la "marginació del català" a l'hospital de Son Llàtzer

Defensen que al centre hospitalari hi ha una "substitució lingüística castellanista"

Ara Balears
1 min
L'hospital de Son Llàtzer.

PalmaL'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha denunciat la "marginació del català" i la "substitució lingüística castellanista" a l'Hospital Universitari de Son Llàtzer. Segons afirmen en un comunicat, la retolació de l'àrea de consultes és íntegrament en castellà i a l'entrada principal hi ha una pancarta que informa sobre el covid-19 igualment en castellà.

"La normalització lingüística brilla per la seva absència i la imatge podria pertànyer perfectament als temps del franquisme", defensen. En aquest sentit, exigeixen a la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i a la Direcció General de Política Lingüística que hi "intervinguin immediatament" per corregir aquest "incompliment flagrant de l'Estatut d'Autonomia i de la Llei de Normalització Lingüística".

En la mateixa línia, l'Assemblea Sobiranista de Mallorca demana en el mateix text als responsables polítics que vetllin "pel respecte a la llengua dels mallorquins a totes les dependències i serveis de la Conselleria de Salut". A més de la denúncia, adjunten tot un seguit d'imatges amb cartells informatius en llengua castellana.

Fotografia d'un dels cartells en castellà que l'Assemblea posa d'exemple de substitució lingüística.
stats