Societat 13/10/2023

Arribada massiva de pasteres a les Balears: Detenen 171 migrants en poc més de 24 hores

Han estat localitzades un total de tretze embarcacions

ARA Balears
2 min
Una pastera en aigües de Cabrera

PalmaUn total de 171 persones han arribat en les darreres 24 hores en onze pasteres a les costes de les Balears. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Balears, set embarcacions han arribat a Cabrera; dues, a Mallorca, i quatre, a Eivissa.

La primera embarcació ha estat localitzada al voltant de mitjanit en aigües a l'est de Cabrera i s'han rescatat un total de 13 persones, totes en aparent bon estat de salut. La segona pastera, en la qual anaven un total de 16 persones, també ha estat interceptada a Cabrera, al sud-est de l'illa, a les 5.45 h.

El tercer rescat ha tingut lloc a les 7.20 h, quan s'han localitzat un total d'11 persones que havien arribat a terra a Eivissa i que s'havien desplaçat fins a les dependències de la Policia Local. Un nou avís ha tingut lloc a les 7.30 h, també a Eivissa. En aquest cas s'han localitzat 12 persones a Sant Josep de sa Talaia.

A les 9.15 h s'ha localitzat una cinquena pastera al nord de Cabrera amb 17 persones a bord. Una sisena pastera amb 12 persones a bord ha desembarcat a les 13.15 h a les proximitats de la platja de Cavallet, a Eivissa.

Tres pasteres més han arribat durant aquest horabaixa a les Illes. Concretament, una ha arribat a les 14.15 h a Cabrera, a prop de Cala Ansiola. A l'embarcació hi havia 19 persones. A les 15.30 h s'ha interceptat la vuitena pastera. Les 16 persones que hi anaven a bord han estat localitzades a terra, a la platja del Mago (Calvià). El darrer avís ha estat a les 15.30 h, quan s'han localitzat tres persones al Club Nàutic de sa Ràpita (Campos).

Les dues darreres pasteres han arribat durant la matinada d'aquest divendres, una a les 3:50 h i l'altre a les 4:23 h i les dues han estat interceptades en aigües de Cabrera. En la primera embarcació hi viatjaven 19 persones (15 d'origen subsaharià i 4 d'origen magrebí), mentre que a la segona la Guàrdia Civil ha detingut a 14 persones, totes d'origen magrebí.

A més, a les 8.30 hores han arribat quinze persones a Santa Eulàlia, Eivissa i pocs minuts després, s'ha procedit al rescat de 14 persones al voltant de les aigües de Cabrera. Totes les persones rescatades es troben en aparent bon estat de salut i en totes les operacions han intervingut el Servei Marítim de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim.

stats