Societat 31/12/2020

Francina Armengol: "Ha estat el pitjor any de la meva vida política"

La presidenta del Govern apunta que dilluns es podria fer un cribratge a una altra barriada de Palma

Maria Llull
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reconegut aquest dijous que el 2020 ha estat "el pitjor any" de la seva "vida política" en una entrevista a IB3 Ràdio. Armengol ha insistit en la necessitat de complir les mesures sanitàries durant el que queda de festes de Nadal i ha reiterat que la situació a Mallorca és de "risc extrem" i que a Eivissa "està pujant".

Sobre les queixes de les grans superfícies per haver de tancar els caps de setmana i festius, Armengol ha defensat la decisió de l'Executiu, i ha matisat que només durarà "15 dies i n'afectarà tres". "Han de tancar dos caps de setmana, amb només un diumenge d'obertura, i es fa per evitar mobilitat i grans aglomeracions", ha explicat. "La gent podrà anar a comprar tranquil·la", ha afegit.

Sobre les perspectives per al 2021, la presidenta ha destacat que la vacuna dona esperances de "revertir moltes qüestions". "Estam treballant per reobrir el turisme i també en la línia dels projectes europeus, tirant endavant projectes de transformació del model econòmic", ha explicat. Armengol ha reiterat que l'Executiu està en contacte amb els touroperadors i els mercats emissors per "fer possible l'obertura". També ha considerat fonamental que a les Balears es controlin les entrades de viatgers. "Hem d'oferir seguretat a qui ve", ha dit.

Sobre la sobrecàrrega dels treballadors sanitaris i la manca de personal, Armengol ha indicat que és "un problema de caràcter estructural" que afecta tot l'Estat. "Hem contractat més personal que altres territoris, hem demanat suspendre les vacances i hem gestionat millor els torns. Hi ha una bona gestió dels recursos humans per fer front als casos que aniran en augment", ha comentat, a més d'anunciar que el pròxim dilluns probablement es farà un nou cribratge massiu a una altra barriada de Palma.

En l'àmbit polític, la cap de l'Executiu ha carregat contra el comportament de Vox i el PP i ha valorat positivament la relació del Govern amb El Pi i Ciutadans, "partits de l'oposició que s'han dedicat a ajudar". "De Vox no n'esperava altra cosa, però del PP he notat a faltar un sentit de la resposabilitat que li creia inherent per haver governat molts d'anys", ha dit, a més de criticar que els populars han intentat "treure rèdit electoral" de la pandèmia.

stats