Feminismes
Societat 07/07/2023

Un 'aquelarre' contra el Govern del PP i Vox: el Moviment Feminista denuncia que "posa en risc totes les dones"

Reclamen que "no es faci cap reculada en els drets i llibertats"

ARA Balears
2 min
La concentació dem MFM s'ha fet al parc de Ses Estacions de Palma.

PalmaEl Moviment Feminista de Mallorca (MFM) ha fet aquest dijous un "aquelarre feminista" a Palma davant la investidura de Marga Prohens. L'entitat ha denunciat que el nou Govern del PP i Vox "posa en risc totes les dones". Segons ha informat Europa Press, durant la convocatòria, els col·lectius feministes han reclamat que "no es faci cap reculada en els drets i llibertats conquistades durant molts anys de lluita".

Una de les portaveus del MFM, Maria José Busquets, ha assenyalat que aquest ha estat el primer acte de protesta i "rebuig" al pacte de Govern signat pel PP i Vox, al qual s'ha donat una forma teatral d'"aquelarre", en el qual han fet un conjur per espantar "el patriarcat, el masclisme i el negacionisme". Així i tot, ha apuntat que la idea és que "cada vegada que s'aprovi una mesura que es consideri un pas enrere o un atemptat contra els drets de les dones se sortirà al carrer a protestar".

A més, les feministes han assegurat que estaran "molt atentes" i seran "molt crítiques amb els missatges negacionistes", els quals volen "fora de les institucions", i amb "qualsevol decisió que suposi una reculada en drets". En aquest sentit, han afegit que no es quedaran "de braços plegats davant d'un Govern que posa en risc totes les dones", per la qual cosa han cridat a la mobilització.

Així, el col·lectiu ha exigit 13 punts al Govern per evitar "un pas enrere en les polítiques d'igualtat" i ha presentat les seves reclamacions als partits per al 23-J. Entre les seves reivindicacions han destacat "un abordatge integral i eficaç de la violència masclista, més inversió en recursos i en serveis especialitzats per a la prevenció i l'atenció en tot el territori i mesures contundents contra l'assetjament i la violència sexual".

També han exigit "programes de coeducació i un nou model educatiu que apliqui la perspectiva feminista de manera transversal, polítiques laborals feministes i l'abolició de les pràctiques patriarcals del mercat laboral".

stats