Societat 16/11/2018

Un home apunyala i mata la seva exparella en un centre comercial a Palma

L'agressor ha intentat fugir però un vianant l'ha retingut fins que la policia l'ha arrestat

C. Amengual / T. Crespí
2 min
Un home apunyala i mata la seva parella en un aparcament del centre de Palma

PalmaUn home ha apunyalat aquest divendres la seva parella al centre comercial Conforama, del carrer Aragó de Palma, mentre aquesta estava treballat a la zona de les caixes. Segons ha informat la Policia Local, "li ha clavat tres o quatre punyalades i després ha intentat fugir". La dona, de 36 anys, ha mort a causa de les lesions greus que li han causat les ganivetades.

Després de l'atac, l'home ha intentat fugir però un pare que sortia del col·legi Pedro Poveda, a uns 200 metres del centre comercial, l'ha pogut retenir, segons expliquen els veïns de la zona. Seguidament, els agents l'han detingut.

Tot i que els veïns han explicat que l'home tenia una ordre d'allunyament, la Policia Nacional ha informat que no en té constància. Els agents han explicat que l'home té 45 anys i és vigilant de seguretat.

La Policia Local de Palma ha informat que ha rebut l'avís de l'agressió a les 16.30 h. La Policia Nacional ha traslladat el presumpte assassí a la seu de la Prefectura Superior de Palma, on queda arrestat, i ha obert una investigació.

Condemna de l'assassinat

L'Ajuntament de Palma ha enviat un comunicat poques hores després del fet en el qual "condemna rotundament l'assassinat masclista". El consistori ha expressat el condol als familiars, amics i amigues i ha reiterat el seu "rebuig i condemna per aquesta nova mostra de violència masclista". Així, ha convocat un minut de silenci dilluns 19 de novembre a les 12 h davant l'Ajuntament, a la plaça de Cort. "Convidam tota la ciutadania a sumar-se a aquest acte de condemna i rebuig per aquest nou acte de violència masclista, i de solidaritat amb familiars, amigues i amics de la dona assassinada".

El Govern de les Illes Balears ha traslladat “la seva ràbia i condemna” del crim i ha convocat un minut de silenci per a avui a les 12 h davant el Consolat de Mar. El Consell Insular d’Eivissa i de Menorca condemnen també l’assassinat masclista i s’uneixen al minut de silenci. El Consell de Mallorca també envia el condol a la família i amistats de la víctima.

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (Així mateix, el Lobby de Dones ha enviat una nota per explicar que "viu amb consternació la mort d'una dona a Palma a mans de qui va ser la seva parella" i per demanar que "el rebuig social ha de ser màxim". Per aquest motiu, convoca una concentració a la part del Born que dona a la Plaça Joan Carles I, dissabte dia 17 a les 20 h.

La dona assassinada és la primera víctima mortal de 2018 a causa de la violència masclista a les Balears i la número 44 de les registrades aquest any a tot l’Estat, segons les últimes dades oficials. La darrera víctima mortal d’un assassinat masclista a les Illes Balears va ser el 2016

stats