Societat 17/04/2018

La seu d'Aptur es desperta amb crítiques contra el lloguer turístic

L'entitat Endavant OSAN ha denunciat amb aquesta acció que la política d'Aptur "nega el dret a l’habitatge a les classes populars mallorquines"

Ara Balears
2 min
Alguns dels cartells aferrats a la façana d'APTUR aquest matí. / ENDAVANT OSAN

PalmaLa seu d'Aptur, a l'avinguda d'Alemanya de Palma, ha aparegut aquest matí amb cartells a la façana amb un missatge clar: "Aptur, la patronal del lloguer turístic, ens nega un habitatge digne!". L'organització Endavant OSAN ha estat la responsable d'aquesta acció que pretén denunciar la funció d’Aptur com a representant dels propietaris d’habitatges turístics, amb la qual cosa "neguen el dret a l’habitatge a les classes populars mallorquines", segons critica Endavant OSAN.

Endavant OSAN afirma també que el portaveu d'Aptur, Joan Miralles, defensa una normativa de lloguer turístic sense límits. "Aquesta 'barra lliure' del lloguer turístic impedeix l’accés a l’habitatge digne a les classes populars mallorquines, especialment a Ciutat, per la baixada del nombre d’habitatges destinats al lloguer dels residents i l’enorme increment dels preus del lloguer", denuncia l'organització.

Així mateix, assegura que "aquest fet, unit a la falta històrica de planificació urbanística en pro de l’habitatge digne, ha conduït a la situació actual, en què un lloguer accessible és pràcticament impossible de trobar a Palma".

Endavant OSAN insisteix que "el lloguer turístic està expulsant els veïnats de molts barris i pobles, ja que, a l’encariment de la vida, s'hi ha de sumar la massificació turística que hem de viure dia a dia". Finalment, l'organització proclama: "Aturem el lloguer turístic, defensem el dret a l’habitatge".

El portaveu d'Aptur, Joan Miralles, que apareix en una fotografia al cartell de denúncia, ha explicat que quan han acudit aquest matí a l'edifici, els serveis de neteja ja havien retirat els cartells i que, de tota manera, resta importància al fet. Així mateix, ha afirmat que "si Endavant vol continuar cercant un culpable, és cosa seva, però a parer meu és hora de deixar de cercar caps de turc fàcils i cercar solucions efectives al repte de l'habitatge a partir d'un debat polític i social".

Miralles ha manifestat que considera que "l'habitatge digne" reclamat per Endavant no depèn del lloguer turístic, sinó que hi influeixen altres factors. "Això s'ha demostrat una vegada s'ha reduït un terç l'oferta turística i el preu de l'habitatge no ha disminuït sinó que, contràriament, ha continuat augmentant", conclou.

stats