Societat 20/06/2019

La nova aplicació de l'ORA podria vulnerar la intimitat dels seus usuaris

L'associació Consumidors i Usuaris de les Illes Balears alerta que el sistema requereix permís per accedir a telefonades de mòbil, fotos i missatges

Ara Balears
1 min
La nova aplicació de l'ORA podria vulnerar la intimitat dels seus usuaris

PalmaL'associació Consumidors i Usuaris de les Illes Balears, Consubal, ha advertit aquest dijous que la nova aplicació mòbil per pagar l'ORA, MobiAPParc, podria vulnerar el dret a la intimitat dels seus usuaris. El nou sistema requereix accés a telefonades de mòbil, els contactes, les fotos, la memòria i els missatges de mòbil de qui utilitzi l'aplicació.

Aquesta nova eina va substituir Telepark el passat dimecres 19 de juny, quan l'Ajuntament de Palma va municipalitzar el servei d'aparcament regulat de l'ORA. Segons el portaveu de Consubal, Alfonso Rodríguez, el fet que una "aplicació que ha de gestionar un servei públic pugui disposar d'aquestes dades suposa un risc per a la intimitat dels seus usuaris". L'associació ha informat l'Ajuntament de Palma de la seva anàlisi i ha sol·licitat que ho solucioni.

El PP demana la suspensió cautelar de l'aplicació

Arrel de la demanda de Consubal, el Partit Popular ha demanat la suspensió cautelar de l'aplicació MobiAPParc i que els serveis jurídics municipals analitzin si vulnera la privacitat de l'usuari. Segons ha informat EFE, el PP ha demanat al govern municipal que encarregui amb urgència un informe per determinar si la nova eina atenta o no contra el dret a la intimitat i quants usuaris es podrien haver vist afectats.

Fins que no hi hagi un pronunciament per part dels tècnics, els populars volen que l'Ajuntament de Palma contracti novament Telepark, el servei que estava operatiu fins al passat dimarts.

stats