Agricultura
Societat 16/02/2024

Apaema se suma a les mobilitzacions pageses

Així ho va acordar la junta de l'Associació, que es va reunir dimecres, i ha animat els seus socis a participar en la concentració

ARA Balears
2 min
Els tractors han sortit a la carretera per reivindicar millores

PalmaL'Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca (Apaema) ha anunciat que se sumarà a la mobilització pagesa convocada per al proper dilluns, 19 de febrer. Així ho va acordar la junta, que es va reunir dimecres. L'Associació ha animat els seus socis a participar en la concentració, amb tractors o a peu.

En un comunicat, l'Associació també ha recordat que la Xarxa de Pagesos Ecològics de les Balears (Xapaeb) integrada per les associacions de productors ecològics Apaema, Apaem (Menorca) i Apaeff (Eivissa i Formentera), va presentar la setmana passada un manifest en què es posicionava a favor de mantenir l'Agenda 2030 i els objectius marcats per part de la Comissió Europea en la transició ecològica, i on es recollien vuit propostes adreçades a l'Administració autonòmica per fer front a "la greu situació que pateix l'agricultura i la ramaderia a les Illes". El document es va fer públic aquest dijous, quan es va concentrar un grup de 30 pagesos ecològics davant la seu de la Conselleria d'Agricultura. Tot i això, des de la Xarxa varen lamentar que no hi hagués "rebuda ni resposta" per part del conseller d'Agricultura, Joan Simonet.

La Xarxa destacava, a més, que vol fer de canal amb les administracions en moments com l'actual. En aquest sentit, apuntava que, tot i que l'Apaeff, l'Apaem i l'Apaema són associacions de productors, la Conselleria i la resta d'organitzacions professionals no les consideren interlocutors vàlids.

"En determinats moments en què cal donar a conèixer la nostra opinió, ho feim sense distinció, per reivindicar la nostra posició i el nostre paper dins el sector primari", han criticat des d'Apaema. Per aquest motiu, des de l'Associació han insistit que en el moment actual troben a faltar "un discurs agroecològic i de futur, per demanar que no es faci ni una passa enrere en la normativa ambiental". "La lluita és conjunta i la majoria d'enemics són comuns: això va de la supervivència de la pagesia a Mallorca", han conclòs.

stats