Societat 07/01/2020

Els antiautopistes regalen un Scalextric a Armengol perquè "deixi de jugar" amb Mallorca

Durant l'entrega simbòlica han tornat a demanar una reunió amb la presidenta del Govern perquè "fa més d'un any que ho vàrem sol·licitar"

K. O.
2 min
Els antiautopistes regalen un 'scalextric' a Armengol perquè "deixi de jugar" amb Mallorca

PalmaMembres de la Plataforma Antiautopista han regalat aquest dimarts a la presidenta del Govern, Francina Armengol, un Scalextric perquè "s'entretingui amb aquest joc" i no faci més carreteres a Mallorca, segons ha explicat la portaveu, Margalida Rosselló, davant el Consolat de Mar. L'entrega ha estat simbòlica perquè Armengol és a Madrid, però els activistes han tornat a demanar una reunió amb la presidenta perquè "fa més d'un any que ho vàrem sol·licitar i encara no ens ha rebut", ha dit Rosselló. Les instruccions de la capsa recorden que l'autopista tindrà una extensió de 8,8 quilòmetres però que només s'estalviaran 35,4 segons amb les noves modificacions.

La plataforma calcula que cada segon estalviat amb la nova autopista que s'està construint entre Llucmajor i Campos costarà un milió d'euros, i han criticat que passar de 90 quilòmetres per hora a 100 no millorarà la seguretat. A la capsa de l'Scalextric s'hi inclouen les imatges d'Armengol, però també del vicepresident balear, Juan Pedro Yllanes, i el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano. També hi ha escòries "autèntiques", com les que els activistes consideren que són tòxiques, i un model a escala de dos dels 2.000 arbres que s'han d'arrabassar per fer l'autopista.

Els membres de la plataforma davant el Consolat de Mar

Els activistes han insistit que l'autopista suposa la construcció d'un enllaç connector de 250 metres d'amplada que implica arrabassar una zona de pinar. També que calen dues vies de servei paral·leles on es faran servir 140.000 tones d'escòries que, malgrat les explicacions del Consell de Mallorca, consideren tòxiques.

stats