HEROIS QUOTIDIANS CONTRA EL CORONAVIRUS
Societat 27/03/2020

"M'encanta treballar a la residència però tenc por de contagiar-me”

Ángeles Vega és auxiliar del servei de menjador del centre de persones grans de la Bonanova i assegura que a la feina la situació és més tensa des de l'esclat del coronavirus

M. C.
2 min
"M'encanta estar a la residència però tinc por de contagiar-me”

PalmaContinua anant a la feina cada matí per donar menjar a la gent gran de la residència de la Bonanova. Encara que la pandèmia del coronavirus ha fet que molta gent restàs a casa, la tasca d'Ángeles Vega, auxiliar d’aquest centre, no ha aturat. Berenar, dinar o sopar, els seus torns continuen com sempre, però en un ambient una mica diferent: "Estam nervioses i molts dels interns no entenen per què no poden sortir i per què els seus familiars no els poden venir a veure".

La situació no és fàcil, però la treballadora gaudeix d'anar a la feina i procura que els interns visquin aquesta situació excepcional de la millor manera. "D'ençà que no poden sortir estan més nerviosos, però intentam fer-los riure a l'hora de menjar per fer que els passi el temps més aviat". Tot i això, reconeix que els més grans enyoren els seus familiars i assegura que a la residència ja tenen psicòlegs per ajudar a encarar el confinament i que s'estan preparant diferents dispositius perquè els interns puguin contactar amb les famílies de manera virtual.

"Duim màscares i guants tot el dia i és una mica angoixant el fet d'haver-ho de fer tot ràpid, però sempre hi ha temps de fer quatre bromes", diu rient. Una cosa que li agradaria és poder tenir més informació sobre la situació que s'està vivint, però amb la que té intenta estar calmada.

Un dels canvis més significatius és que s’ha incorporat personal nou a la residència. Explica que tot i que cada estiu s'ha de formar gent, en aquests moments és diferent. "Quan has de formar algú estàs més tens i, a vegades és complicat mantenir la calma". Tot i això, remarca que el fet de poder anar a fer feina li agrada i que poder veure els interns l'alegra molt. "No m'importa anar a treballar, he de donar gràcies de seguir fent feina del que m'agrada".

Quan arriba a casa el primer que fa és treure's la roba, dutxar-se i desinfectar-se abans de tocar res i continuar amb la vida normal, però assegura que, encara que es faci tot això, "és difícil saber si ho has agafat o no". Vega viu amb el seu fill, que treballa a Mercadona, la seva nora i el seu ca. Reconeix que la posa nerviosa el fet de poder agafar el virus. “M'encanta treballar a la residència però tenc por de contagiar-me i passar-ho a la gent que tenc més a prop”, diu preocupada. Respecte de les sortides del ca, assegura que no hi ha discussions per decidir qui el treu, "cada vegada li toca a un".

Encara que tota la informació que rep per part dels mitjans de comunicació l'esgoten, diu que vol continuar informant-se en tot moment per saber com evoluciona la situació. "Veig les notícies tot el dia i això m'esgota una mica, però ho continuaré fent per saber quines mesures s'han de prendre en cada moment".

stats