Societat 05/06/2016

Alt com un edifici de 20 pisos: arriba a Barcelona el creuer més gran del món

El vaixell té una capacitat per a 9.000 persones i disposa de 18 cobertes

Ara
2 min
Imatge del creuer més gran del món, Harmony of the Seas

BarcelonaMés de 362 metres d'eslora, 66 de mànega, 72 metres d'altura –l'equivalent a un edifici de 20 pisos des de la línia de flotació-, un pes brut de 227.000 tones i una capacitat de fins a gairebé 9.000 persones, 6.410 de les quals poden ser passatgers i 2.100, membres de la tripulació. Són les xifres del que és actualment el creuer més gran del món, el 'Harmony of the Seas'.

La companyia naviliera Royal Caribbean ha escollit Barcelona com a port base dels creuers pel Mediterrani i aquest diumenge ha arribat a la capital catalana. Amb 18 cobertes, entre els seus atractius destaca el tobogan més alt que es pot trobar en una nau, dos simuladors de surf i un parc natural interior amb més de 12.000 plantes.

El 'Harmony of the Seas' farà fins a l'octubre rutes de cinc i set nits pel Mediterrani i després navegarà pel Carib.

El "model Barcelona" dels ports

El president del port de Barcelona, Sixte Cambra, ha assenyalat l'aposta per la consolidació del port de Barcelona com a "port base" de les companyies de creuers. Aquest factor suposa actualment el 60% del moviment global de creueristes, que anualment aporten 450 milions d'euros al PIB de Catalunya. "Podem parlar d'un 'model Barcelona' pel que fa als ports", ha assenyalat Sixte Cambra, que ha afegit que ara cal aconseguir consolidar-lo.

Pel que fa a les veus crítiques sobre el model turístic que aporta l'activitat creuerista, el president del port de Barcelona ha apuntat que "totes les opinions sobre les activitats econòmiques en l'àmbit de la ciutat són absolutament respectables". Cambra ha recordat també que aquestes valoracions es fan en un "context" del que representa "el gran èxit turístic de Barcelona" i "com fer-lo compatible" amb la vida dels barcelonins.

En aquest sentit, ha ofert "col·laboració" per tal de poder mantenir amb les institucions implicades "la posició de privilegi" obtinguda per Barcelona en el terreny turístic en els últims 25 anys i també la "convivència normal dels ciutadans". "Com a entitat pública, si tenim com a prioritat estratègica la il·lusió per potenciar l'activitat de creuers, és pel benefici que aporta a la ciutat. No hi tenim una línia de negoci ni estem preservant interessos empresarials", ha apuntat.

L'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS), Ecologistes en Acció, la Plataforma per la Qualitat de l'Aire (PQA), el col·lectiu 350BCN i veïns de la Barceloneta han convocat una manifestació aquesta tarda en contra de l'arribada del creuer.

stats