Societat 06/11/2019

Alliberen una trentena de rossetes a l'Albufereta, una ànnera en perill crític d'extinció

Les tretze femelles i desset mascles han nascut entre el maig i el juny d'enguany al zoo de Colònia i al Tierpark de Berlín

Ara Balears
1 min
Exemplar de 'Marmaronetta angustirostris' en una imatge d'arxiu.

PalmaLa rosseta ('Marmaronetta angustirostris') és una petita ànnera que l'any passat fou considerada en perill crític d'extinció a l'Estat, i per això, ara s'han alliberat una trentena d'exemplars al Parc Natural de l'Albufereta, dins els municipis de Pollença i Alcúdia. Com ha explicat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en una nota de premsa, les tretze femelles i desset mascles han nascut entre el maig i el juny d'enguany al zoo de Colònia i al Tierpark de Berlín.

Aquesta ànnera està inclosa dins el Pla Homeyer de recuperació d'espècies aquàtiques, que s'executa a les Balears des de 2008. El cap del Servei de Protecció d'Espècies, Ivan Ramos; el gerent del Consorci per a la Recuperació de la Fauna a les Illes Balears (COFIB), Luis Parpal, i el director del Parc Natural de l'Albufereta, Maties Rebassa, han assistit a l'alliberament de trenta exemplars en companyia de l'especialista en ànneres del zoo de Colònia, Matthé Groot.

Els animals han estat identificats amb anelles oficials per poder fer-ne un seguiment, conèixer-ne l'adaptació als espais naturals i observar els possibles desplaçaments que facin, segons ha explicat la Conselleria, qui ha afegit que es "consolida" la col·laboració establerta els darrers anys amb zoos europeus. El Tierpark de Berlín i el zoo alemany de Colònia mantenen un compromís per a la recuperació de la rosseta amb un programa de cria que els permet cedir exemplars a projectes de recuperació de l'espècie.

stats