Societat 29/03/2021

Alemanya exigirà un test negatiu als viatgers a partir d'aquest dilluns

Aquesta mesura es va implantar com a resposta a l'allau de reserves cap a Mallorca per Setmana Santa

ARA Balears
1 min
Turistes arribant a Son Sant Joan

PalmaEls viatgers que entrin a Alemanya a partir d'aquesta mitjanit hauran de presentar un test negatiu de covid-19. Aquesta mesura es va implantar com a resposta a l'allau de reserves cap a Mallorca, quan les Balears deixaren de ser considerades zones de risc per coronavirus. L'increment de la demanda de viatges cap a l'illa va obligar l'executiu alemany a fer una crida a la població, en la qual els demanava que prescindissin dels desplaçaments innecessaris, segons recull Efe.

En aquest moment, la cancellera, Angela Merkel, estudia una solució a la restricció dels moviments interns per tal de combatre el creixement de casos de covid-19. En una roda de premsa, el portaveu de l'executiu, Steffen Seibert, va subratllar que les mesures consensuades entre el govern federal i els poders regionals ofereixen "instruments eficaços" per lluitar contra el coronavirus. A més, en nombroses ocasions ha recomanat prescindir dels viatges no essencials.

La incidència acumulada a Alemanya continua pujant. Se situa en 134,3 nous contagis per cada 100.000 habitants, amb aproximadament 211.500 casos actius. A més, les autoritats sanitàries han notificat 9.872 noves infeccions en les darreres 24 hores, més de dues mil més que fa una setmana, i 43 víctimes mortals.

stats