Política 29/03/2021

El Govern no pagarà les PCR dels turistes alemanys

En cas que sigui necessari, l'Executiu aïllarà els viatgers als hotels que té contractats per això

1 min
Turistes arribant a Son Sant Joan

PalmaEl Govern no pagarà les proves PCR perquè els turistes alemanys tornin al seu país després d'uns dies de vacances a les Balears. Així ho ha assegurat aquest dilluns el portaveu de l'Executiu i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. "És un cost que correspon als turistes. El que ha fet el Govern és fer feina amb la sanitat privada per oferir serveis, així com informar els hotels, els touroperadors, les aerolínies i les agències de viatges", ha comentat, a més de destacar que les Balears "tenen la capacitat" d'oferir aquest servei. "El Govern no n'assumirà el cost. El que hem de garantir és que aquestes proves es puguin fer", ha insistit. Independentment de les exigències del govern alemany per al retorn dels seus ciutadans, Negueruela ha destacat que el més important és que els turistes "arribaran" a les Illes amb una PCR negativa" i que el dispositiu de Sanitat Exterior controli els viatgers.

D'altra banda, el portaveu ha indicat que l'Exeuctiu té contractats hotels "a totes les Illes" –el Palma Bay en el cas de Mallorca– per aïllar els turistes que donin positiu en covid-19. "Són infraestructures que s'han mantingut per qui necessita aïllament específic i no impliquen cap cost afegit", ha assenyalat.

Pel que fa al control dels grups de convivència a les habitacions dels hotels que allotgin turistes, Negueruela s'ha limitat a indicar que la Direcció General d'Emergències "coordina el dispositiu de vigilància", el qual "es reforçarà i es mantindrà tota la Setmana Santa".

stats