Societat 06/03/2019

L''Alan Kurdi' torna al port de Palma

El vaixell restarà a Mallorca els propers deu dies per fer reparacions i preparar la pròxima missió

Maria Llull
1 min
Fotografia d'arxiu del vaixell Alan Kurdi.

PalmaEl vaixell de rescat 'Alan Kurdi' ha arribat al port de Palma aquest dimecres a les 8 h després de finalitzar una missió de vigilància a la zona SAR de Líbia –es tracta d'una àrea assignada per l'Organització Marítima Internacional– de tres setmanes de durada. L'ONG Sea Eye ha explicat que durant els pròxims deu dies es faran reparacions i preparatius per a la pròxima missió, que també es durà a terme a prop de la costa de Líbia. Cal recordar que el port de Palma va ser l'únic que va permetre l'entrada del vaixell de Sea Eye el passat gener, després de finalitzar la seva primera missió sota el nom de 'Professor Albrecht Penck'.

La missió que acaba de finalitzar s'ha caracteritzat per les fortes tempestes hivernals. L''Alan Kurdi' va haver d'enfrontar-se a ones de fins a set metres d'alçària i es va veure obligat a cercar refugi a prop de la costa de Tunísia després de diversos dies a la zona SAR.

Fonts de Sea Eye han indicat que es necessiten personal mèdic i paramèdic, infermers i oficials nàutics per a la pròxima missió.

stats