Societat 21/06/2021

L'Ajuntament de Palma abaixarà el preu dels aparcaments als clients dels comerços del centre

La reducció només s'aplicarrà en cinc estacionaments soterrats ubicats d'avingudes cap endins

1 min
Interior de l’aparcament del parc de la Mar, de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma rebaixarà el preu dels aparcaments municipals soterrats als clients dels comerços del centre per incentivar-ne el consum. La reducció només s'aplicarà als estacionaments de la plaça Major, Antoni Maura, Comtat del Rosselló i avinguda Roma. Més endavant, però, s'hi afegirà el d'Avingudes, i entre els cinc aparcaments s'oferiran unes 2.800 places, segons ha explicat aquest dilluns el regidor de Mobilitat, Francesc Dalmau.

Cal tenir present que Cort només deixarà que els residents aparquin a la zona ORA d'avingudes cap endins, tot i que es permetrà la circulació de vehicles pel centre, segons el pla 'Palma Camina'. La reducció de la tarifa compensarà aquesta restricció, però Dalmau ha comentat que en les pròximes setmanes es detallarà com establir la rebaixa i quin sistema s'utilitzarà perquè els clients dels comerços se'n beneficiïn. Aquest és el compromís assumit pel regidor i el batle, José Hila, que s'han reunit aquest dilluns amb Afedeco, Pimeco i l'asssociació Palma Viva.

El president d'Afedeco, Antoni Fuster, ha explicat que les tres entitats han reclamat que els aparcaments siguin gratuïts per poder competir amb els centres comercials, on l'estacionament del cotxe no costa res. Dalmau, després de la reunió, no ha confirmat que s'apliqui la petició, però no ha descartat valorar-ho en casos excepcionals.

D'altra banda, cal recordar que el pla 'Palma Camina' també preveu estendre la zona ORA cap als barris actualment limítrofs de la ciutat, com són el Camp Redó, Bons Aires, el Fortí, Santa Catalina i Pere Garau, entre d'altres.

stats