Societat 09/09/2020

L'Ajuntament de Palma preveu la cancel·lació de l'encesa dels llums de Nadal pel coronavirus

Aquesta decisió també podria afectar correfocs i altres festes del 2021

Maria Llull
1 min
El Born de Palma ple de gent durant l'encesa dels llums de Nadal

PalmaL'Ajuntament de Palma es planteja cancel·lar esdeveniments com l'encesa de llums de Nadal, atès que impliquen grans aglomeracions de persones als carrers de Ciutat. Així ho ha anunciat aquest dimecres el portaveu municipal, Alberto Jarabo, després de la reunió de la junta de govern de Cort. Malgrat la incertesa, l'Ajuntament ha tirat endavant la licitació de l'encesa dels llums de Nadal i també la del subministrament de pirotècnia per als correfocs i altres esdeveniments del 2021.

"Hem de complir els terminis de les tramitacions perquè, si no ho feim, serà impossible tirar endavant qualsevol iniciativa", ha comentat Jarabo, a més d'assenyalar que serà la Conselleria de Salut qui "marcarà les normes". "Preveim tots els escenaris, també l'opció de cancel·lar les licitacions", ha continuat el portaveu. En el cas dels espectacles de l'encesa dels llums de Nadal, l'import de la contractació és de 6.000 euros i la rescissió del contracte "tindrà un cost mínim per a l'Ajuntament", segons ha subratllat el portaveu.

El que sí que es pot assegurar és que, si hi ha encesa, en cap cas serà normal. "No es podran aglomerar persones", ha dit Jarabo. Cort estudia diverses possibilitats segons la situació de la pandèmia: des que hi participi un nombre limitat de persones inscrites, en el cas que hi hagi una evolució favorable del covid-19, fins que es retransmeti per televisió i xarxes socials. També es considera factible fer una encesa descentralitzada i per barriades.

stats