Societat 26/07/2018

L'Ajuntament de Ciutadella adverteix de la presència del mosquit tigre al municipi

Les autoritats municipals recomanen la neteja o renovació de l'aigua de tots els recipients, forats, clavegueres o bevedors d'animals de companyia, amb una freqüència de set dies o menys

Iván Martín
1 min
El mosquit tigre amenaça la temporada d'estiu a diverses zones del terme municipal de Ciutadella.

CiutadellaL'Ajuntament de Ciutadella ha anunciat un seguit de recomanacions perquè els ciutadans del municipi sàpiguen actuar davant la presència detectada de diversos exemplars de mosquit tigre. El Consistori ha recordat que la Direcció General de Salut Pública del Ministeri de Sanitat confirmà a final de l'any 2016 l'existència d'aquest insecte al port de Ciutadella. L'Ajuntament també ha comunicat que a final del passat mes de juny es van rebre avisos de ciutadans alertant de la presència de moscards a la urbanització de Cala Blanca.

El mosquit tigre és d'origen asiàtic i es reprodueix fàcilment en petites acumulacions d'aigua. És molt agressiu, pica de dia i té molt poca capacitat de vol. Si es detecta a casa, l'Ajuntament de Ciutadella ha advertit que, molt probablement, hi hagi un focus de cria molt pròxim. L'activitat del moscard es registra entre finals d'agost i principis d'octubre. De cada posta d'una femella en surt un centenar de futurs mosquits.

Per tot plegat, les autoritats municipals han recomanat la neteja o la renovació de l'aigua de tots els recipients, forats, clavegueres o bevedors d'animals de companyia, amb una freqüència de set dies o menys. L'Ajuntament també insta la ciutadania a netejar a fons, abans de la temporada, per evitar el progrés de tots els ous que s'han post durant els mesos d'hivern.

stats