Societat 19/05/2020

El sector agrari podria rebre fins a 3,4 milions d'ajudes

En un principi s'havien acordat 2,3 milions d'euros

Ara Balears
1 min
El sector agrari ha posat en marxa noves fórmules per fer arribar aliments durant el confinament

PalmaEl Govern preveu que les ajudes del sector agrari arribin fins als 3,4 milions d'euros. Els ajuts acordats fins ara ascendien als 2,3 milions d'euros, però podrien augmentar. Així ho ha dit aquest dimarts la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, durant la seva compareixença al Parlament, segons Efe.

"Als 2,3 milions d'euros ja compromesos s'hi podrien afegir una sèrie de línies més, que podrien sumar 1.055.000 euros", i, per tant, el pressupost se situaria "prop dels 3,4 milions", ha dit De la Concha.

Els objectius principals són donar suport a la producció, mantenir la viabilitat de les explotacions i l'estabilitat del sector perquè no hi hagi una caiguda de preus, així com garantir el correcte abastiment d'aliments i absorbir tota la producció de les Baleares fins a final de juliol. A més, ha explicat que, en una de les mesures, es destinaran 300.000 euros per crear i posar en funcionament una plataforma única conjunta de venda de fruites i verdures de les Balears.

La consellera també ha destacat la posada en marxa del Pla de compra pública per 250.000 euros, amb el que es pretén destinar productes a persones sense recursos, però se n'ha plantejat l'ampliació a 600.000 euros en el decret de mesures de reactivació del Govern.

Concha ha recordat que el sector agrari ha posat en marxa iniciatives per fer arribar els productes a les cases de la gent confinada i ha demanat que la resposta de la població "estigui a l'altura" i que aposti per "un consum responsable a favor del producte local".

stats