Societat 08/07/2021

Ajornen la vaga dels Informatius d'IB3 a causa dels "avanços" en la negociació

El comitè no descarta la possibilitat de traslladar-la a una altra data

Margalida Munar
1 min
El comité d'empresa dels Informatius-Dalton Audiovisual.

PalmaEl comitè d'empresa dels Informatius d'IB3 ha decidit ajornar la vaga, que estava convocada per a aquest divendres. La decisió s'ha pres després dels "avanços" aconseguits en la reunió que han mantingut aquest dijous en el TAMIB i en els contactes previs entre el Govern i IB3. Així mateix, no descarten la possibilitat de traslladar-la a una altra data, segons ha informat Europa Press.

Fruit de les negociacions, s'ha aconseguit un punt important de les reivindicacions que van motivar la vaga, segons ha informat el comitè. D'entre d'altres, l'obligació de la concessionària Dalton d'aplicar l'augment salarial del 10% en tots els conceptes de la nòmina.

En la mateixa línia de contactes amb Eprtvib i la Conselleria de Presidència, també s'han incrementat els salaris del personal eventual i de substitució, tal com reclamava el Govern a la concessionària.

"Ajornant la vaga, donam marge a la negociació perquè pugui haver-hi més punts de trobada a curt termini, com la retirada de la prohibició als periodistes de fer col·laboracions amb altres mitjans", han assenyalat. A més, han afegit, "continuam reclamant l'equiparació salarial de tot el personal".

La contracta Dalton no ha volgut cedir a les reivindicacions i ha estat la Conselleria de Presidència qui ha fet gestions davant d'IB3 i la concessionària "per aconseguir desbloquejar alguns punts", segons ha dit el comitè.

Pel que fa a la internalització, la demanda principal de la protesta, el comitè ha assegurat que té "el compromís" del Govern de complir amb la presentació d'un estudi de viabilitat que ha de realitzar per mandat del Parlament.

Amb tot, en cas que la negociació no doni els seus fruits, el comitè d'empresa no descarta tornar a plantejar a les assemblees de treballadors reprendre les mobilitzacions.

stats