Mèdia 11/06/2021

El comitè d'informatius d'IB3 convoca una nova vaga per a finals de juny

Denuncien els abusos de la contracta Dalton Audiovisual i reclamen, de nou, la internalització

ARA Balears
2 min
Treballadors d'IB3 durant una de les assemblees.

PalmaLes assemblees de treballadors dels serveis informatius d'IB3 han aprovat aquest divendres la convocatòria d'una nova jornada de vaga per protestar contra els abusos de la contracta Dalton Audiovisual i per reclamar, de nou, la internalització del servei. Segons ha informat el comitè d'informatius d'IB3 en un comunicat, la data de la vaga serà comunicada pròximament, però tot indica que serà a finals de juny.

Els treballadors subcontractats d'IB3 defensen que "només acabant amb el sistema d'externalització a empreses privades podrem aconseguir millores laborals, evitar la fuita de talent i garantir uns serveis informatius públics i de qualitat, tal com mereixen els ciutadans de les Balears. Per això, la qüestió de fons que motiva aquesta vaga és la lluita per la internalització del servei", destaca el comunicat.

El comitè ha explicat que els motius d'aquesta nova jornada de vaga són l'eliminació dels punts més conflictius del "Manual d'Organització" de Dalton, així com la prohibició a la majoria de la plantilla de comunicar-se amb el personal propi d'IB3 o utilitzar els logotips de la cadena. També demanen que la pujada salarial del 10% per a tot el personal s'apliqui sobre tots els conceptes de la nòmina.

Els professionals també reclamen la substitució de les baixes de manera adequada per tal que no empitjori la càrrega de treball del personal i l'eliminació dels contractes que no arriben al 100% de les hores cobertes per substituir treballadors que sí que les fan.

De la mateixa manera, exigeixen l'equiparació salarial de tot el personal amb contractes d'interinitat amb la persona substituïda, inclosos els interins subrogats i l'anul·lació de la prohibició als periodistes de fer col·laboracions amb altres mitjans que no representen cap competència per a IB3.

Amb tot i això, el comitè d'informatius d'IB3 recorda que "la major part d'aquestes reivindicacions" van ser objecte d'una vaga el passat 30 d'abril, que va tenir un seguiment de pràcticament el 100% de la plantilla. "La no resolució d'aquests punts de conflicte amb Dalton ha motivat que els treballadors haguem votat tornar a mobilitzar-nos", conclou el comunicat.

stats