Societat 01/05/2021

Treballadors dels serveis informatius d'IB3 en reclamen la internalització

El comitè d'empresa xifra en un 95% el seguiment de la vaga

2 min
Treballadors d'IB3 durant la manifestació davant el Consolat de Mar.

Una cinquantena de treballadors de Dalton Audiovisuals –empresa que té els informatius d'IB3 ràdio i televisió– s'han concentrat davant el Consolat de Mar per reclamar la internalització dels treballadors. Aquests empleats, però, no són els únics que es manifesten; n'hi ha convocats uns 200 i el servei mínim decretat és del 40%. "És un èxit, perquè la gran majoria dels que no estaven convocats als serveis mínims fan vaga", ha dit el portaveu del comitè d'empresa, Guillermo Gayà.

Segons Gayà, el seguiment de la vaga "és superior al 90% en el conjunt dels centres de treball. Un 95% entre els periodistes de Calvià i de la ràdio, a Mallorca. A Eivissa és del 90%, mentre que a Menorca i Formentera arriba al 85% i al 50%, respectivament".

La reivindicació principal dels treballadors del servei d'informatius és la internalització. "Els informatius s'estan externalitzant i estam molt cansats. No pot ser que vengui una subcontracta que no coneix la realitat de les Balears", ha dit Gayà, que ha recalcat que a més d'aquesta petició demanen que "mentre duri el sistema d'externalització, les condicions laborals siguin bones i que la subcontracta miri pel servei públic informatiu que presta aquesta ràdio i televisió a les Illes", ha afegit.

Gayà ha recordat que, "malgrat ser un informatiu d'una televisió pública, estam subcontractats", i que la nova empresa ha posat en marxa "un protocol manual d'organització que causa molts de problemes. Per exemple, la gran majoria de la plantilla no pot parlar amb companys d'IB3. No es poden comunicar i això dificulta la feina, que ha de ser àgil", explica.

Cal destacar que una desena dels treballadors també han anat a Ca n'Oleo per rebre la presidenta del Govern, Francina Armengol, abans de la reunió extraordinària de la Comissió de Seguiment del Pacte per a la Reactivació i Diversificació Econòmica i Social de les Illes. Després de la reunió, la consellera de Presidència, Mercedes Garrido, ha parlat amb els treballadors d'IB3. "Ens ha demanat que li donem temps i ha dit que elaboren un informe d'internalització que estarà llest a final d'any", ha explicat Gayà a l'ARA Balears. En aquest sentit, ha afegit que els empleats li donen un vot de confiança, "perquè veim que el Govern fa algunes passes, però també li hem recordat que aquest mateix Govern del canvi havia promès, repetidament, la internalització, i no ho ha acomplert", ha dit.

stats