Societat 23/07/2021

Aina Calvo no concreta on s'ubicarà el nou espai per a migrants en situació irregular

"Estam explorant diferents possibilitats", ha assegurat la delegada del govern espanyol a les Illes Balears, qui no descarta el solar de l'Aranjassa

1 min
Migrants són atesos per la Policia Nacional a l'Estació Marítima de Palma

PalmaLa delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Aina Calvo, no ha concretat on s'ubicarà el nou espai per a migrants arribats a l'Arxipèlag en situació irregular, una setmana després de la polèmica. "Estam explorant diferents possibilitats", ha explicat Calvo, qui no descarta encara ubicar aquestes instal·lacions al solar de l'Aranjassa que es va escollir inicialment.

Així mateix, la delegada ha puntualitzat que "no hi ha cap centre, ni existeix, ni es farà", sinó que cerquen "un espai per poder operar com es feia a l'Estació Marítima de l'Autoritat Portuària de les Balears" perquè els agents "puguin fer la seva feina". Calvo ha recordat que els migrants han de passar unes 72 hores a l'Arxipèlag després d'arribar-hi per fer diverses gestions, com ara "identificar-se, fer ressenyes i que Salut els prengui mostres per descartar contagis de covid-19".

Ara és la Policia Nacional qui està fent les gestions per triar l'emplaçament. Cal recordar que la primera proposta va ser una esplanada de l'Aranjassa, prop de la depuradora de Palma, que va generar crítiques entre associacions de veïns i formacions polítiques. De fet, aquest mateix divendres MÉS per Mallorca ha suggerit Son Tous com a alternativa.

stats