Societat 08/11/2021

Aina Calvo defensa que l'aeroport de Palma és "segur" i que l'incident de divendres "marca un abans i un després"

"Podria haver passat a qualsevol aeròdrom", ha defensat la delegada del govern espanyol a les Balears

ARA Balears
2 min
Aina Calvo durant la roda de premsa d'aquest dijous.

PalmaLa delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Aina Calvo, ha defensat aquest dilluns que l'aeroport de Son Sant Joan és "segur" i que l'incident de divendres "ha ocorregut a Palma, però podria haver passat a qualsevol altre aeròdrom", segons ha informat Europa Press. En declaracions als mitjans, Calvo ha assenyalat que l'episodi que divendres va obligar a tancar l'aeroport de Palma "marca un abans i un després" i que "ningú podia preveure que ens podríem veure en aquesta situació".

La delegada feia referència als fets succeïts divendres, quan una persona va haver de ser atesa per un suposat coma diabètic. Això va provocar que un avió, que viatjava entre el Marroc i Turquia, hagués d'aterrar d'emergència a l'aeroport cap a les 19 h. L'home va ser traslladat en ambulància amb un acompanyant a l'hospital Son Llàtzer. En el moment de l'evacuació del vol, prop d'una vintena de passatgers varen sortir corrent per les pistes.

"Esperem que quedi en una anècdota aïllada, tot i que de gran transcendència per les conseqüències que té", ha indicat Calvo, qui ha insistit que el protocol que es va aplicar divendres és el que s'aplica en aquest tipus de casos. "Quan hagi acabat la investigació i se sàpiga tot, marcarà canvis importants en els protocols d'atenció en aquest tipus de situacions", ha destacat la delegada. Així mateix, ha subratllat que "es tracta d'uns fets insòlits" i "una situació inèdita".

Calvo ha demanat "paciència" davant la investigació que s'està fent i ha recordat que "cal deixar fer feina als investigadors perquè puguin esbrinar què ha ocorregut i que l'autoritat competent traslladi les conclusions" als canvis en el protocol. Així, ha descartat valorar el fet que la Policia Nacional investiga si la fugida es va orquestrar a través de Facebook. "No em correspon confirmar-ho ni desmentir-ho", ha afegit.

stats