Societat 13/04/2023

Aigua, energia i mobilitat: 200 estudiants competiran a Palma per innovar en el turisme circular

La Fundació Impulsa, juntament amb vuit companyies de les Illes, organitza unes jornades per donar solució a les externalitats negatives del turisme

ARA Balears
1 min
Representants de la Fundació Impulsa i les empreses participants aquest dijous

PalmaEls pròxims 21 i 22 d'abril tindrà lloc a Palma la primera edició del Circular Innovation Hackaton, que reunirà vuit empreses de les Illes i 200 estudiants balears i de la Península per innovar en propostes relacionades amb el turisme circular. Els principals temes a tractar seran l'aigua, l'energia, els aliments, els materials, la mobilitat i el territori.

L'acte, organitzat per la Fundació Impulsa, persegueix donar solució als reptes que afronten aquestes companyies a l'hora de posar en marxa mesures d'economia circular, que ajudin a tancar el cicle dels recursos i materials. Les empreses participants són de sectors molt diversos: Autovidal, Endesa, Estel Ingeniería y Obras, Hipercentro, Iberostar, Sampol Ingeniería i Tirme. Entre els àmbits que tindran més protagonisme destaquen l'ús d'energies renovables, i també dels residus per recuperar recursos.

"L'economia circular sorgeix com una alternativa que permet desvincular el creixement econòmic del consum de recursos i del deteriorament ambiental. Suposa una opció prometedora", ha afirmat la presidenta d'Impulsa, Carmen Planas, aquest dijous a l'acte de presentació de la competició. "El model de producció i consum circular emergent converteix l'escassetat de recursos en noves oportunitats i beneficis", ha afegit el director de la fundació, Antoni Riera.

Les empreses han apuntat que aquesta "és una oportunitat idònia" per apropar els reptes empresarials a la gent jove i "contribuir al seu desenvolupament professional". Algunes de les companyies presents ja apliquen la circularitat amb la generació d'energia a partir de deixalles i la creació de xarxes de logística inversa, entre altres actuacions.

stats