Societat 09/10/2021

Agricultura organitza les primeres jornades del Pla d'igualtat per "reforçar l’empoderament de la dona rural"

Es faran dia 15 d'octubre i s'hi entregaran els premis del concurs de fotografia 'De la mar i de la terra'

ARA Balears
2 min
Pagès treballant en el camp

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha organitzat la primera jornada del Pla d’igualtat en el sector primari. L’objectiu és "empoderar i visibilitzar les dones que fan feina en el sector primari i agroalimentari de les Balears", segons informen en un comunicat. La jornada es farà el proper 15 d’octubre, Dia de la dona rural, a la Cambra de Comerç de Palma a partir de les 9.30 h.

Els plans d’igualtat persegueixen tres objectius: reduir l’escletxa salarial entre homes i dones, fomentar la presència de les dones en els llocs de presa de decisions i un protocol de prevenció de delictes sexuals que funcioni com una eina efectiva per posar fi a la violència contra les dones.

Agricultura té un grup motor que treballa sobre tres eixos: la conciliació amb la campanya ‘Reversibles’, l’elaboració de la ‘Diagnosi de les dones en el sector agrari, pesquer i agroalimentari de les Illes Balears’ i la igualtat, amb l’objectiu de reforçar el lideratge de les dones en aquests sectors.

Hi haurà quatre taules rodones. Una sobre lideratge de les dones en el sector primari, en la qual dones representatives del sector agrari, ramader, pesquer i agroalimentari de les Balears explicaran les seves experiències. Titularitat compartida: una eina per a l’empoderament de la dona rural és el títol d'una altra de les xerrades, que anirà a càrrec de la subdirectora general de Dinamització del Medi Rural, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Carolina Gutiérrez. Recentment, el Ministeri ha publicat una convocatòria d’ajuda, per valor d’1.000.000 euros, per complementar les reduccions en la cotització a la Seguretat Social disponibles per a les parelles del titular de les explotacions que s’incorpori a l’activitat agrària.

La taula rodona sobre pesca duu per nom Cap a la xarxa de dones de la pesca balear i comptarà amb la representació del president de la Federació Nacional de Confraries de Pescadors, José Basilio Otero; la primera dona a ocupar la vicepresidència d’aquesta federació, Carmen Navas, i pescadores de les confraries d’Eivissa i d’Alcúdia. 

S'acabarà la jornada amb un debat entre els representants de les organitzacions professionals agràries de les Illes. Reptes per a la igualtat a les Balears és el nom de la taula. També hi haurà una ponència del psicòleg d’Institucions Penitenciàries Enrique Sánchez, titulada Tenc un pla i es diu igualtat.

En el marc de la jornada, es farà entrega dels 12 premis del II Certamen de fotografia 'De la mar i de la terra. Un reconeixement a les seves dones'. Es repartiran un primer premi, un segon premi i un accèssit per a cada una de les quatre categories: agricultura, ramaderia, pesca i indústries agroalimentàries. Els premis consistiran en experiències singulars vinculades amb el sector primari. A més, totes les persones guanyadores rebran una senalla de producte agroalimentari local i una obra d’artesania.

 

stats