Societat 08/03/2019

Agenda del 8-M a les Illes Balears

La societat de l'arxipèlag surt als carrers per reclamar la igualtat entre gèneres

Ara Balears
2 min
Agenda de la vaga del 8-M a les Illes Balears

PalmaLes Illes Balears celebren aquest divendres un gran nombre d'actes amb motiu del Dia internacional de la dona. A més de la vaga general convocada per entitats, escoles, empreses... el col·lectiu feminista de les Illes ha convocat un gran nombre d'actes.

CCOO i UGT convoquen els ciutadans amb el lema 'Más hechos menos palabras'

Els sindicats han convocat la població balear a les 11.30 a la plaça de l'Olivar on, a més de la concentració, es llegirà un manifest que UGT i CCOO han preparat. Els lemes de la reivindicació dels sindicats són: 'Más hechos menos palabras', 'Basta ya de violencia machista' i 'Di no a la bracha salarial'.

L'SPIB denuncia la precarietat entre les dones periodistes

El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears ha convocat una concentració a les 12 h a Cort per combatre "la precarietat laboral que pateixen, especialment les dones, en els mitjans de comunicació".

Menorca se suma a la vaga general

Els ciutadans de Menorca es reuniran aquest divendres a les 12 h a la plaça de la Constitució de Maó on es llegirà un manifest, i hores més tard, a les 18 h, es reuniran diferents associacions feministes per dur a terme la concentració central del Dia de la dona.

Els estudiants surten al carrer per reivindicar el Dia de la dona

Els sindicats estudiantils han convocat una concentració a la plaça del Tub, a les 12 h, per reivindicar les dones lliures, combatives i amb vides dignes. A més, també han remarcat que, tot i la concentració que duran a terme aquest matí, també se sumaran a la manifestació unitària que ha organitzat el Moviment Feminista de Mallorca a les 19 h.

El Partit Popular llegirà el seu manifest perquè considera que l'unitari és "infumable, radical i d'esquerres"

A les 12.30 h el PP llegirà el seu manifest a les escales del Palau March després que Marga Prohens asseguràs aquest dijous que els populars no se sumarien a la manifestació unitària perquè consideren que el manifest que s'hi llegirà és "infumable, radical i d'esquerres".

El Moviment Feminista de Mallorca organitza un dinar alternatiu

El parc de la Mar es convertirà aquest divendres en el restaurant improvisat de centenars de persones. El Moviment Feminista de Mallorca ha organitzat un dinar al qual ha animat a tots els participants a dur la seva carmanyola i compartir el seu menjar amb els altres.

Els polítics balears es desplaçaran a Eivissa per donar suport a la manifestació feminista

La societat eivissenca es concentrarà aquest divendres a les 18 h al parc de la Pau. A la manifestació hi assistiran les conselleres de Presidència i de Cultura, Pilar Costa i Fanny Tur. Per acabar la concentració es llegirà un manifest.

Manifestació del 8-M a Palma

Palma espera que milers de persones es reuneixin a les 19 h a la plaça d'Espanya per donar el tret de sortida a la manifestació del Dia de la dona. L'acte, que l'any passat acollí més de 15.000 persones, recorrerà les avingudes de Joan March, del Comte de Sallent, d'Alemanya, de Portugal i acabarà al parc de sa Feixina, on es llegirà el manifest unitari.

stats