Societat 31/08/2023

El 20% de les agències de les Balears ja no volen oferir viatges de l'Imserso

Aviba demana un replantejament del model de turisme per a la gent gran

Rosa Campomar
2 min
Turistes Imserso

PalmaLa impugnació de l'adjudicació a Avoris dels lots de l'Imserso retardarà la posada en marxa de la campanya 2023-2024. Actualment, ja es descarta la previsió inicial de treure el programa al setembre i amb sort es podria oferir per novembre o desembre. No és la primera vegada que passa i per Pedro Fiol, president de l'Agrupació Empresarial d'Agències de Viatges de les Balears (Aviba), és un símptoma més que s'han de canviar les coses. “Si tenim en compte la feinada de gestió que du aquest programa, les ridícules comissions que paguen, que són uns 14 euros per persona, i que hi ha una insatisfacció general sobre les destinacions, cada vegada són més les agències descontentes amb els viatges de l'Imserso”.

Des d'Aviba afirmen que hi ha més del 20% d'agències que no hi volen participar i un 30% no hi dediquen esforços extres per aplicar-lo. Entrar al programa suposa ampliar els horaris d'atenció als clients, fer totes les comunicacions i la documentació, i com que ara tot s'ha de fer amb pagament digital, ajudar els interessants que estaven avesats a pagar a les entitats bancàries i no es manegen bé en un escenari virtual. Moltes vegades l'agència ho paga i després ho cobra al client.

Un altre tema és la idoneïtat de les propostes. El president d'Aviba assenyala el descontentament generalitzat amb les destinacions que ofereix el programa de l'Imserso per als clients de les Balears. “La majoria de les destinacions són a la costa peninsular i hi ha molt poca oferta de circuits culturals, que és el que més ens demanen. Molta gent es queixa i un 25% acaba sense reservar. Estan cansats d'anar a Benidorm”.

Un altre aspecte a millorar és la transparència en la gestió: “Des d'Aviba estam molt pendents per garantir que totes les agències de viatges tinguin les mateixes possibilitats i que no hi hagi favoritismes com ha passat en qualque moment”.

stats