Transició energètica
Societat 29/06/2022

Aena instal·larà plaques solars a l'aparcament de l'aeroport de Palma per 12,8 milions d'euros

Amb la iniciativa, no s'ampliarà el nombre de places d'estacionament, sinó que se substituiran

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de l'aeroport de Palma.

PalmaAena instal·larà plaques solars al pàrquing general de l'aeroport de Palma per un import de 12,8 milions d'euros i un termini d'execució de 20 mesos, segons ha informat aquest dimecres en una nota de premsa el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Per dur-ho a terme, s'habilitarà la setena planta de l'aparcament general com a zona d'estacionament, a fi de reemplaçar les places d'aparcament que s'eliminin amb el projecte de remodelació. Aquesta darrera planta d'estacionament serà exterior i disposarà de marquesines habilitades per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

L'obra preveu també una nova rampa d'accés a l'edifici que hi ha a la façana sud-oest de l'aeròdrom, amb l'objectiu de facilitar l'accés a l'aparcament i "segregar d'una manera òptima" els seus diferents usos: passatgers, cotxes de lloguer i treballadors.

El Ministeri ha recordat que aquest projecte de remodelació inclou la reorganització de diversos espais dins el recinte aeroportuari. Així, algunes zones que actualment són per a l'aparcament d'empleats passaran a formar part de la plataforma d'aeronaus. En aquest sentit, ha remarcat que el projecte no amplia el nombre de places d'aparcament, sinó que les substitueix.

stats