Societat 02/02/2022

'Aeroport Rafel Nadal', una opció viable?

El 2017 es va proposar canviar el nom pel de Ramon Llull. Mentrestant, la presidenta del Govern i els partits polítics s'han posicionat sobre la proposta per fer honor al tennista

ARA Balears
2 min
L'aeroport de Palma.

PalmaLa proposta social de canviar el nom de l'aeroport Son Sant Joan a Rafel Nadal ha encetat la polèmica a les xarxes socials i també entre els càrrecs polítics. La primera a pronunciar-se ha estat la presidenta del Govern, Francina Armengol, que ha considerat "positiva" la iniciativa de recollida de signatures, però també ha remarcat que "és una decisió que ha de prendre Aena". Precisament, cal recordar que va ser Aena que va argumentar que un canvi de nom a l'aeroport suposaria un cost de 500.000 euros quan el Consell va proposar canviar-lo pel de Ramon Llull l'any 2017.

Les reaccions tampoc s'han fet esperar a la roda de premsa de portaveus dels grups parlamentaris aquest dimarts, on el portaveu de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha demanat calma en el debat: "Hi ha qüestions més importants que afecten l'aeroport i que encara no estan resoltes", ha dit Ferrà, qui ha recordat que es va demanar la compareixença del director de l'aeròdrom, Tomàs Melgar, per aclarir el projecte d'ampliació i qüestions com la congestió de la infraestructura, la qual cosa encara no s'ha produït. Igualment, Ferrà ha insistit que el debat s'ha de posar damunt la taula de les institucions, comptant amb l'assessorament dels experts en toponímia i no a través de les xarxes socials.

Precisament, ha estat la presidenta del PP a les Balears, Marga Prohens, qui ha utilitzat les xarxes socials per traslladar el suport del seu partit a la iniciativa. Prohens ha apostat per fer realitat "aquest clam" i, per això, ha assegurat que esperen que el Govern iniciï "els tràmits corresponents". "Comptau amb el suport del PP per a un reconeixement merescut no només als més grans mèrits esportius, sinó als valors humans dins i fora de la pista. Orgullosos de tu, Rafel Nadal!", ha manifestat Prohens al seu compte de Twitter.

Les propostes no han aturat d'arribar durant aquest dimecres, també en l'àmbit local. La portaveu del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Palma ha demanat al Pacte de Cort que es valori fer una estàtua a Palma al tennista. En una nota de premsa, Pomar ha subratllat que és conscient que Nadal és de Manacor "i no pretenem llevar aquest orgull als 'manacorins', però sí que volem que se'l reconegui com ja s'ha fet a altres ciutats com Madrid", ha dit.

És a Manacor on la presidenta del PP local, Maria Antònia Sansó, ha demanat a l'Ajuntament que es reconegui a Rafel Nadal amb una estàtua o amb el nom d'una avinguda. En declaracions, Sansó ha recordat aquesta setmana que el tennista és fill predilecte de Manacor des del 2010. No obstant això, ha apuntat que Nadal ha demostrat que és un "gran esportista".

stats