Societat 06/05/2022

Menorca tindrà 1.000 metres quadrats d'aparcament sostenible abans del 2025

El global de la inversió és de 2,3 milions d'euros

Iván Martín
1 min
Plaques fotovoltaiques instal·lades a l'aparcament de l'aeroport de Menorca.

MAÓMenorca complirà amb la Llei de canvi climàtic i transició energètica de les Balears, que estableix que s'han de cobrir amb energia fotovoltaica els aparcaments de més de 1.000 metres quadrats abans de l'any 2025.

La institució ha recordat que, conjuntament amb els ajuntaments, s'estan impulsant diversos projectes d'instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques en aparcaments públics als municipis de Ferreries, es Migjorn, es Mercadal, Alaior, Sant Lluís i es Castell. En total, són nou els aparcaments objecte del projecte, als quals cal sumar les pèrgoles instal·lades al camí de ses Vinyes de Maó. El global de la inversió, que arriba mitjançant l'Institut per la Diversificació i Estalvi de l'Energia, s'eleva a 2,3 milions d'euros.

Una vegada finalitzin els treballs, els deu aparcaments disposaran de més d'1 MW de potència renovable instal·lada, que amb les pèrgoles col·locades a l'aparcament de l'hospital Mateu Orfila, l'aeroport de Menorca i el port de Ciutadella superen els 2,5 MW de potència. Les obres en avançat estat d'execució són les dels aparcaments dels instituts d'Alaior (205.700 euros), Sant Tomàs (223.205 euros), Sant Lluís (236.176 euros), escola Ruiz i Pablo del Castell (383.786 euros) i la del CEIP Sa Garriga de Sant Lluís (194.684 euros).

La previsió és que els projectes estiguin acabats abans de l'octubre. Una vegada això succeeixi, es disposarà d'una superfície fotovoltaica de gairebé 3.000 metres quadrats i 609 kW de potència instal·lada. A més, es calcula que, en posar-se en funcionament les primeres cinc instal·lacions, s'evitarà l'emissió anual de 998 tones de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera.

stats