Societat 22/05/2022

Acusen un home que es feia passar per treballador del Consell de Mallorca per estafar

L'individu va oferir a una trentena de persones suposats llocs de feina amb sous d'entre 1.200 i 1.500 euros

ARA Balears
1 min
L’Assemblea diu al TSJIB que la suspensió del TIL no causa perjudici

PalmaLa Secció Primera de l'Audiència Provincial de les Balears ha citat aquest dijous un home de 56 anys acusat d'estafar una trentena de persones, fingint que treballava al Consell de Mallorca i oferint-los un fals lloc de feina. Els fets es remunten a 2015, quan l'home, estant en diferents bars de sa Pobla, Santa Margalida i Petra, oferia a les persones que es trobava llocs de treball al Consell per a l'esbrossament i neteja de camins i cunetes, i els prometia un sou d'entre 1.200 i 1.500 euros.

Segons l'escrit del fiscal, l'acusat, per a la suposada tramitació de la paperassa prèvia a la signatura dels contractes, demanava als interessats una fotocòpia del seu DNI, de la targeta de la Seguretat Social i la de l'atur, a més de l'abonament de 150 euros que anaven destinats al desenvolupament d'un curs per obtenir el carnet habilitant per al treball a carreteres.

El processament va aconseguir estafar amb aquest modus operandi una trentena de persones, que feien l'abonament sota la creença que, després del lliurament de la documentació i els doblers, signarien el contracte i durien a terme el curs. El fiscal, per un delicte d'estafa, li demana la pena d'un any i nou mesos de presó i que indemnitzi cadascuna de les víctimes en la quantitat de 150 euros.

stats