Societat 26/10/2020

Un acusat de matar el seu company de pis a Son Gotleu: "Va caure i es va clavar les tisores al coll"

L'home, de 79 anys, ha assegurat que es volia defensar i que va ser la víctima mortal qui va començar l'enfrontament la nit del 20 de setembre

A. Tarragó
2 min
Imatge de la primera jornada del judici aquest dilluns

PalmaL'home de 79 anys d'origen portuguès acusat de matar el seu company de pis a Son Gotleu fa un any ha declarat aquest dilluns a l'Audiència Provincial de Palma davant un jurat popular. El processat ha defensat que la mort de la víctima, un home d'origen equatorià que li llogava una habitació, va ser accidental i que simplement es va intentar defensar. Segons la seva versió, mentre forcejaven ell tenia unes tisores "molt petites" a la mà. En un moment donat, ha explicat, el seu contrincant "va caure i es va clavar les tisores al coll", concretament a la jugular.

El Ministeri Fiscal demana una pena de 12 anys de presó i indemnitzacions de 214.000 euros per a la vídua i el fill menors de la víctima per un delicte d'homicidi. L'acusació particular, per la seva banda, demana 13 anys de presó i indemnitzacions de 265.000 euros per a ambdós familiars.

Tot i que segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia l'acusat "mantenia una mala relació amb la víctima", aquest ho ha desmentit. Ara bé, ha reconegut que havien tingut desavinences pel pagament del lloguer, fet que recull també la Fiscalia.

Juntament amb això, ha al·legat que la nit dels fets, el 20 de setembre de 2019, va ser el seu company qui va entrar "com un huracà" dins la seva habitació amb una botella a la mà dient que "el mataria". Davant aquesta amenaça, l'acusat va agafar unes tisores, d'uns quatre centímetres, que tenia a una taula de l'habitació. Va ser aleshores quan va començar el forcejament i la víctima va caure sobre la que acabà sent l'arma homicida. Malgrat això, ha negat que les tisores presentades aquest dilluns al judici siguin les que ell va empunyar.

Després de l'agressió, l'home de 79 anys va avisar els seus companys de pis perquè telefonassin a la policia i els serveis d'emergència. Un dels policies locals de Palma que varen acudir al pis ha detallat que l'acusat estava al replà cobert de sang i sense camiseta, fet que li va fer pensar que era la víctima.

La versió dels policies

La versió d'aquest policia, però, contradiu la de l'acusat quant al lloc dels fets. Mentre que el processat ha declarat que tot va ocórrer a la seva habitació, l'agent municipal ha assenyalat que es va trobar el cos al passadís de la casa, amb un forat al coll i que no hi havia marques que fessin pensar que l'havien traslladat des d'un altre punt del domicili. En canvi, un altre policia local ha afirmat que varen trobar una botella de vidre sobre el llit del presumpte homicida i unes tisores a la tauleta de nit.

Per la seva banda, un dels companys que es trobava al pis la nit dels fets, ha afirmat que els dos homes solien discutir per tasques domèstiques. Així mateix, ha manifestat que l'home equatorià va arribar a casa amb evidents signes d'haver consumit alcohol i més tard l'acusat el va intentar provocar perquè l'agredí.

La dona que vivia amb els altres tres homes a la casa ha declarat, també, que el processat havia dit que "havia estat a la guerra i que sabia les parts del cos on atacar per matar". No obstant això, el presumpte assassí ha negat haver rebut classes de defensa i que tot el que sabia ho havia "vist a les pel·lícules".

Està previst que el judici continuï aquest dimarts amb les declaracions de més testimonis dels fets.

stats