Societat 25/09/2020

Durant l'estiu un 5,15% de les activitats de temps lliure s'han vist afectades pel covid-19 a Mallorca

Enguany s'ha reduït el nombre de participants un 35% respecte de l'any passat

Ara Balears
1 min
Activitats  amb infants a un camp d'estiu

PalmaDurant aquest estiu només 13 de les 252 activitats de temps lliure que ha acollit Mallorca s'han vist afectades pel covid-19, un 5,15% del total. Segons ha informat el Consell de Mallorca en un comunicat, aquestes incidències s'han produït durant la segona quinzena d'agost i el nombre de contagiats ha estat de cinc participants i quatre monitors.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, que ha presentat el balanç de les activitats de temps lliure d'aquest estiu, ha assegurat que aquestes dades són positives per la poca incidència que hi ha hagut. "En un estiu marcat per la pandèmia i en què el lleure de qualitat era més necessari que mai per als infants i joves i per a les famílies que havien de conciliar, el sector ha estat a l'altura de les circumstàncies", ha dit el conseller.

Alzamora també ha explicat que les activitats que s'han fet aquest estiu suposen un 31% menys que les que es van fer l'any passat (366). Les escoles d'estiu han estat l'activitat més comuna, amb 162, però amb més diferència respecte de les de l'any 2019. El conseller ha remarcat que hi ha hagut una davallada important en els campaments, colònies i acampades, que s'han reduït a més de la meitat.

En el comunicat expliquen que com que hi ha hagut un menor nombre d'activitats, també hi ha hagut un menor nombre de participants. Enguany han estat 25.262 infants i joves, una dada que, comparada amb les del 2019, representa una disminució d'un 35%.

El consell insular ha aixecat 24 actes d'inspecció entre juny i setembre, principalment per no haver presentat la declaració responsable per fer l'activitat. D'aquestes només sis han acabat amb una denúncia.

stats