Publicitat
Publicitat

Prop de 50.000 nens tenen carències alimentàries

El Síndic de Greuges llança 33 propostes a les administracions per garantir el dret dels infants a una alimentació adequada

Quasi 50.000 infants menors de 16 anys tenen privacions alimentàries a Catalunya, és a dir, no mengen ni carn ni peix de manera regular. Alhora, 750 nens ja tenen diagnosticats per l'Institut Català de la Salut (ICS) problemes nutricionals relacionats amb la pobresa extrema i els baixos ingressos, segons un informe sobre malnutrició infantil presentat aquest dilluns pel Síndic de Greuges, Rafael Ribó.

Els dèficits en l'accessibilitat de les famílies amb problemes econòmics a rendes mínimes, en la cobertura dels ajuts de menjador escolar o en la planificació i impacte de la distribució solidària d'aliments entre les famílies en situació de pobresa són algunes de les causes que generen aquests problemes de malnutrició. Ribó proposa a les administracions 33 recomanacions perquè es garanteixi el dret dels infants a una alimentació adequada, entre les quals hi ha resoldre i pagar els ajuts de menjador abans de l'inici de curs o desenvolupar protocols de detecció de casos de malnutrició infantil a escala local.

Pràcticament la totalitat de les recomanacions van dirigides a la Generalitat, consells comarcals i ajuntaments. Tot i les xifres, el Síndic ha deixat clar que a Catalunya no hi ha un problema de "desnutrició infantil aguda, però sí de situacions de malnutrició". L'informe ja ha estat entregat al Parlament de Catalunya.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF