Publicitat
Publicitat

Pluges generals però minses al centre del dia

A molts indrets no cauran més de 5 l/m2, la borrasca es reactivarà quan arribi al Mediterrani i de nit deixarà ruixats més intensos a les Balears

Avui caldrà tornar a obrir el paraigua quan a la majoria indrets fa un mes just de l'última tongada de pluges. El pas d'un front no especialment actiu deixarà xàfecs d'entre 1 i 5 l/m2 gairebé arreu que sobretot es concentraran al voltant de l'hora de dinar. A l'oest els ruixats ja començaran a mig matí, les pluges avançaran de ponent a llevant, de manera que a la costa és possible que algunes pluges durin fins a mitja tarda. La borrasca es reactivarà quan arribi al Mediterrani. Al vespre i nit els xàfecs seran força més intensos a les Balears, on en alguns casos es podrien superar fins i tot els 30 o 40 l/m2. AEMET té activat fins i tot un avís groc a Mallorca i Menorca per la possibilitat que els xàfecs superin els 60 l/m2 en algun cas. 

Demà continuarà plovent a les illes i al sud del País Valencià, però en general el dia ja començarà amb un cel serè i amb el vent com a protagonista. La tramuntana i el mestral bufaran amb cops forts al Pirineu, a l'Empordà, a la Catalunya del Nord, a les Terres de l'Ebre i a les Balears, i les ratxes més fortes en molts casos arribaran als 70 o 80 km/h. El vent només durarà fins al vespre i no continuarà el cap de setmana.

Dissabte la borrasca farà una mica de marxa enrere, i això comportarà que els núvols tornin a augmentar a l'est de Catalunya i a les Balears. És probable que el dia tingui més estones amb núvols que no pas amb clarianes a les comarques de Girona i en algunes de Barcelona, però només s'escaparan algunes gotes, en tot cas, al nord de les Balears. Diumenge el sol lluirà de forma molt més general i les temperatures seran agradables al migdia.

No hi haurà més canvis a l'inici de la setmana que ve, però és possible que entre el dia 24 i Nadal ens visiti un altre front que pugui fer ploure. Caldrà seguir-ho els dies vinents.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF