Pilar Costa: "Estam intentant evitar que els contagis continuïn descontrolats"

La consellera de Presidència del Govern ha assegurat que s'ha demostrat que evitar els contactes i la mobilitat té "conseqüències positives per fer baixar la incidència" de covid-19  

La consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa, ha assegurat al programa Al Dia d'IB3 Ràdio que les mesures que s'estan prenent són per "intentar evitar que els contagis de covid-19 continuïn descontrolats" perquè "aquesta és la màxima preocupació". Costa ha remarcat que les restriccions, que afectaran bars, restaurants, centres comercials i gimnasos, no s'han pres per perjudicar econòmicament ningú, sinó per garantir la salut de la ciutadania.

Tot i això, la consellera entén "el malestar de la gent" davant aquestes noves mesures i ha fet referència a la manifestació dels restauradors que s'havia de fer aquest dimarts i que finalment ha estat anul·lada dient que "ningú pensi que el Govern intenta evitar que hi hagi protestes". 

Costa també ha explicat que s'ha demostrat que evitar els contactes i la mobilitat té "conseqüències positives per fer baixar la incidència" de covid-19 i que per això s'ha pres aquesta decisió. Respecte del fet que les matances estiguin permeses, la consellera ha explicat que la Conselleria d'Agricultura ja va aclarir quan es varen prendre mesures passades que no entren dins una "activitat social". En aquest sentit, ha admès que "a vegades no és matemàtic, però que s'ha de mirar el conjunt de les mesures". 

La meitat dels sanitaris de l'Estat tenen un alt risc de trastorn mental després de la primera onada de covid-19

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF