Mor Stephen Hawking a 76 anys

Els fills del físic britànic remarquen que "el seu coratge i persistència i el seu humor van inspirar la gent de tot el món"

El famós físic britànic Stephen Hawking ha mort a 76 anys, segons ha confirmat la seva família en un comunicat. 

A la declaració, els seus fills Lucy, Robert i Tim han informat que ha moriten pau a la seva casa de Cambridge, al Regne Unit. 

"Estam profundament tristos perquè el nostre estimat pare ha mort avui", afirmen els familiars, que recorden que va ser "un gran científic i un home extraordinari el treball i el llegat del qual perduraran per molts anys". 
"Una vegada va dir que aquest no seria un gran univers mentre no fos la llar de les persones que estimam".
Hawking va ser un físic teòric, astrofísic, cosmòleg i divulgador, que sofria una malaltia motoneuronal vinculada amb l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

La malaltia es va agreujar amb el pas del temps fins que va quedar pràcticament paralitzat i això el va forçar a comunicar-se a través d'un aparell que reproduïa la seva veu, la qual cosa no li va impedir continuar indagant en els secrets de l'univers.

Recentment, el científic britànic va divulgar un informe en profunditat sobre els forats negres, el tema que més va investigar al llarg de la seva vida.

Va ser en una entrevista amb Neil deGrasse Tyson per al programa de televisió 'Star Talk' a National Geographic Channel on va subratllar que abans del Big Bang no hi va haver res. 

Hawking va escriure 'Breu història del temps', que va ser un èxit de vendes en l'àmbit internacional, i el va convertir en una de les majors celebritats del món científic. 

Malgrat els problemes de salut, que van començar a agreujar-se quan tenia 21 anys, Hawking ha viscut durant més de mig segle amb una patologia que moltes vegades precipita una mort prematura.

Va néixer el 8 de gener de 1942 a Oxford i es va convertir en una de les figures més influents al món de la ciència, no solament com a teòric i astrofísic, sinó també com a divulgador científic.

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF