Detinguts 40 migrants que han arribat aquest dimecres a les Illes Balears amb pastera

La Guàrdia Civil ha informat que durant la jornada d'avui s'han localitzat quatre embarcacions

La Guàrdia Civil ha detingut 40 immigrants irregulars, tots homes i nou d'ells menors, que han arribat aquest dimecres a Eivissa i Mallorca en les quatre pasteres localitzades durant la jornada d'avui.

La primera pastera va arribar anit a la costa de Sol d'en Serra, al municipi eivissenc de Santa Eulària, i a primera hora d'aquest matí la Guàrdia Civil n'ha detingut dos dels ocupants. Les altres dues embarcacions s'han localitzat a les 10.15 h a la zona de costa compresa entre el Cavallet i Sal Rossa, al municipi de Sant Josep, on han tingut lloc les altres 12 detencions.

A Mallorca, l'embarcació ha estat interceptada amb 11 ocupants a bord al voltant de l'arxipèlag de Cabrera per un patruller de la Guàrdia Civil que l'ha remolcada fins al port de Palma.

Els migrants irregulars estan detinguts en una comissaria de la Policia Nacional, que ha iniciat els tràmits d'identificació per posar-los a disposició judicial, i si és així, es procedirà a gestionar-ne la repatriació. 

Declaracions  governamentals

Segons ha explicat el director insular de l'Administració General de l'Estat a Eivissa i Formentera,  Ramón Roca, la Guàrdia Civil està interrogant els migrants arrestats per poder trobar la resta de les persones que han desembarcat a  l'illa, el nombre de les quals, de moment, es desconeix.

Roca ha assegurat que els immigrants "estan tots bé", i que en el cas dels adults, "s'obriran expedients d'estrangeria perquè siguin enviats a centres d'internament de la Península".  Pel que fa als menors, el procediment és diferent, ja que seran atesos al centre d'atenció de menors del Consell d'Eivissa. A més, se gons Salvament Marítim, ha estat un pesquer el que ha comunicat l'arribada de les dues pasteres a la zona del  Cavallet i ha avisat del desembarcament.

EDICIÓ PAPER 09/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF