Ja han imposat prop de 8.000 multes per incomplir el confinament a les Balears

Durant la jornada d'aquest divendres els agents varen aixecar 788 actes administratives

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat, en coordinació amb les policies locals de l'Arxipèlag, han multat prop de 8.000 persones per desobediència a les Illes Balears durant el període de l'estat d'alarma per l'incompliment de les restriccions. Segons les dades del Ministeri de l'Interior, s'han comptat 7.936 propostes de sanció a l'Arxipèlag fins dijous passat a la nit, mentre que en l'àmbit estatal la xifra de denúncies puja a 453.023.

Què es pot fer i què no durant el confinament pel coronavirus a Balears?

Segons ha informat el Ministeri a través d'un comunicat, durant aquest divendres els agents varen aixecar 788 actes administratives per desobediència a les Illes. Les forces i cossos de seguretat de l'Estat asseguren que en la majoria de casos les infraccions són de ciutadans que són a la via pública sense causa justificada i no atenien les repetides indicacions dels funcionaris policials de tornar als seus respectius domicilis.

En el comunicat, el Ministeri de l'Interior ha recordat que les denúncies interposades els darrers dies poden implicar multes de 600 a 30.000 euros, en aplicació de la Llei orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana.

Per què el 95% de detinguts per saltar-se el confinament són homes?

Els agents continuen realitzant controls a les carreteres de l'Arxipèlag per evitar desplaçaments innecessaris i trajectes a segones residències durant la Setmana Santa. Més de 4.000 persones i 3.500 vehicles varen ser identificats aquest divendres en els diferents punts de vigilància que es varen muntar. La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han recordat que el confinament domiciliari és la màxima protecció enfront de la pandèmia del coronavirus i han remarcat que l'objectiu final és evitar la propagació del covid-19 i ajudar així a salvar vides.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF