Investiguen un possible brot de coronavirus al iot de la família reial de Qatar

L'embarcació va arribar a Palma aquest diumenge

Investiguen un possible brot de coronavirus al iot de la família reial de Qatar que arribà a Palma aquest diumenge. Segons ha informat el Club de Mar-Mallorca, un dels tripulants de l'embarcació, i després de 24 hores amb símptomes compatibles amb el coronavirus, va sotmetre's a la prova PCR i va donar positiu.

El positiu, segons ha avançat Diario de Mallorca, ha continuat amb la seva rutina habitual i ha mantingut contacte estret amb tots els passatgers i la tripulació del iot. En aquest sentit, la Conselleria de Salut ha informat l'ARA Balears que, pel fet de tractar-se d'un vaixell petit, "és bastant probable que tots siguin casos positius". El Club de Mar ha remarcat en un comunicat que, des que es va decretar el positiu, els treballadors i els passatgers del iot només han sortit de l'embarcació per tirar els fems i no han tingut contacte amb cap treballador ni usuari del port.

L'empresa encarregada del manteniment del iot ha informat el Club de Mar que la resta de treballadors i passatgers de l'embarcació s'han sotmès aquest dimarts a la prova PCR i estan a l'espera dels resultats. A més, també han destacat que l'empresa ha llogat una casa a Mallorca per fer-hi la quarantena si es detecten nous positius.

Segons ha avançat Diario de Mallorca, el príncep de Qatar va abandonar el iot quan el cas positiu presentava els primers símptomes, però la resta de la tripulació ha continuat fent vida normal i s'ha passejat per les instal·lacions del port.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF