Pirategen el Twitter de l'Ajuntament de Palma i l'omplen d'amenaces de mort a Antoni Noguera

Cort ha aconseguit recuperar el control de l'usuari i la Policia Local i Nacional investiguen el delicte

El compte de Twitter de l'Ajuntament de Palma ha estat hackejat aquest dilluns amb amenaces de mort al regidor Antoni Noguera. Cort ha aconseguit recuperar el control de l'usuari, gràcies al treball dels informàtics, aproximadament una hora després que aquest hagi estat piratejat. Segons ha informat el Consistori en una piulada, la Policia Local i Nacional ja investiguen els fets, denunciats com a delictes d'odi. 

En algunes de les piulades publicades es poden llegir amenaces contra Antoni Noguera –amb una foto seva– en què afirmen:

"Mateu aquest fill de puta, que sàpiga el que és passar gana, que sàpiga el que és viure al carrer o que et robin amb una pistola al cap, que passi almenys una situació que passa la població cada dia".

A més, han fet una crida per "assassinar" el polític de MÉS: "Si algú està disposat a assassinar Antoni Noguera, que m'enviï un missatge privat (el pagament es farà en bitcoins)". En un altre comentari, diu "Matin Antoni Noguera, hi ha milers de maneres de fer-ho sense que ningú sàpiga res".

L'ARA Balears s'ha posat en contacte amb el regidor i aquest ha assegurat que no fàra declaracions al respecte. 

Amenaces contra la seva família

Des del compte, també carreguen contra la seva família: "Tenc les dades de tota la teva família; si no canvies aquesta ciutat, ho publicaré tot. Sé on vius, per on et mous i què fas, vés alerta. @toninoguera", asseguren en una de les piulades. "Et don un mes, si no canvies aquesta ciutat, veuràs com deix la teva família", afegeixen.

La persona que hi ha darrere assegura que " L'FBI , la Interpol i  policies  de diferents països" l'estan cercant "per piratejar corruptes de merda". Davant això, assegura: "Feis el que  vulgueu , jo continuaré lluitant contra aquests fills de puta.  Trobau -me si podeu...".

El compte de l'Ajuntament de Berga també va ser piratejat

El compte de Twitter de l'Ajuntament de Berga també va ser piratejat el passat divendres. S'hi podia observar la mateixa imatge de perfil que la que porta actualment l'Ajuntament de Palma. A més, varen anunciar de la mateixa manera que havien pres el control de l'usuari: "Aquest compte ha estat hackejat". 

Segons una de les piulades del suposat usuari, sembla que abans d'aquest compte n'hi va haver d'altres que varen ser piratejats: "Primer va ser l'Ajuntament de València, després el de Pamplona, el Albacete i ara aquest", en referència al de Berga. 

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF