El Govern reconeix que queda molt per aconseguir la igualtat laboral dels col·lectius LGTBI

La Conselleria de Treball acull una jornada dedicada a la integració dins el món laboral de les persones amb condició sexual diferent de l'heterosexualitat

El conseller de Treball,  Iago   Negueruela , ha reconegut aquest dimarts que "queda molt per fer" per aconseguir la igualtat dels col·lectius  LGTBI  dins el món laboral i ha advertit contra una onada conservadora que intenta acabar amb els drets socials aconseguits anys enrere.

Negueruela , que ha fet aquestes manifestacions en la inauguració de la "Jornada  LGTBI  en l'àmbit laboral" celebrada a Palma, ha destacat que encara es poden trobar moltes traves per a l'accés a l'ocupació que afecten persones amb condició sexual diferent de l'heterosexualitat. També ha fet referència a pràctiques discriminatòries que s'haurien d'eliminar per impulsar la igualtat real d'aquests col·lectius, que no serà total fins que arribi a l'àmbit laboral " .

El conseller ha indicat que s'ha de facilitar aquesta integració dins l'àmbit de l'ocupació, tot oferint els instruments més adequats, com, per exemple, facilitar la denúncia de conductes considerades discriminatòries.

Per la seva banda, Lena Castells, cap de servei de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i Gènere de la Conselleria de Presidència, ha fet una exposició sobre la terminologia  LGTBI i ha destacat que és un repte de la societat civil fomentar una actitud positiva vers la gent que pateix opressió, discriminacions, insults i fins i tot violència per la seva condició sexual. "Hi ha un deute històric de reparació", ha indicat.

Concha  Gabriel, directora tècnica d' IMOP   Insights , ha presentat un estudi sobre espais de treball inclusius en el qual es destaca que dins els col·lectius LGTB no es produeix una expressió lliure i natural de l'orientació o de la identitat sexual en l'àmbit del treball i que només es produeix de manera informal i parcial a mesura que es construeixen espais de confiança.

L'estudi destaca que hi ha sectors d'activitat més respectuosos amb l'homosexualitat, com són les cadenes de moda, que apareixen com a espais " LGBTI   friendly ". Tanmateix, les persones transsexuals viuen una situació complexa a causa dels obstacles, la discriminació i la incomprensió.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF