El Govern desmunta les afirmacions més comunes dels negacionistes del covid-19 amb quatre vídeos

Els protagonitzen científics i professionals sanitaris, que desmenteixen 'fake news' com que el coronavirus no existeix o que mata més que la grip

El Govern balear ha publicat una sèrie de vídeos protagonitzats per científics i professionals sanitaris que desmenteixen algunes de les  fake news més comunes relacionades amb el covid-19. L'objectiu és "evitar la desinformació que generen alguns continguts a les xarxes i frenar la divulgació de notícies falses per part de grups ‘negacionistes’, que posen en dubte la feina dels professionals sanitaris i suposen un risc per a la salut de tots", explica l'Executiu en un comunicat.

Fake 1. El coronavirus no existeix és el primer capítol d’aquesta sèrie de vídeos elaborats per la Direcció General de Comunicació per tal de "rebatre les desinformacions" difoses les darreres setmanes pel moviment negacionista. En aquest cas, ho fan professionals sanitaris que fan feina a l'UCI de l’hospital de Son Espases explicant la situació que es viu a la Unitat de Cures Intensives.

La grip mata més que  el covid-19”, “ Les mascaretes causen intoxicació per CO2” i  “ Hi ha més casos perquè es fan més PCR però no hi ha perill” són algunes de les altres afirmacions que les autoritats sanitàries de les Illes desmenteixen en aquestes píndoles audiovisuals que l'Executiu ha difós a través de les xarxes socials. 

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF