El Govern assegura que Aena "reformularà" les obres de l'aeroport de Palma

El conseller de Mobilitat, Marc Pons, assegura que els tècnics de la Conselleria en faran un seguiment "exhaustiu" 

El Govern s'ha reunit aquest dijous amb representants d'Aena per "resoldre els malentesos" sobre les obres que l'empresa vol fer a l'aeroport de Palma. L'Executiu balear ha demanat que no es faci cap ampliació de la capacitat de Son Sant Joan i que l'ens s'impliqui per millorar-ne la connexió amb la resta de l'illa, o sigui, que ajudi a pagar el futur tramvia. El conseller de Mobilitat, Marc Pons, ha assegurat després de la reunió que Aena "reformularà" els projectes per complir les seves propostes i que els tècnics de la Conselleria faran un seguiment "exhaustiu" de les obres.

El director de l'aeroport de Palma, Tomás Melgar, ha insistit que les obres d'Aena no implicaran en cap cas un increment de la capacitat de Son Sant Joan i que només serviran per millorar la qualitat del servei. Preguntat per aquest diari respecte del document en què l'empresa admet que les obres a l'aeroport sí que augmentaran el nombre de passatgers i vols, Melgar ha respost que "potser en alguns documents no estava ben explicat". 

Aquest document, a més, diu que la posada en funcionament dels projectes suposarà "un increment de la capacitat de l'aeroport respecte del nombre de passatgers i operacions". També especifica que les obres previstes implicaran un "lleuger" increment en les emissions atmosfèriques. Cal tenir en compte que Aena va negar a principi de gener a l'ARA Balears que les obres haguessin de dur més avions i que implicassin cap ampliació de l'aeroport, i defensà, després, que es fan perquè l'ens preveu que hi arribaran 30.000 avions més, amb remodelació o sense. 

El Govern ha demanat que Aena no faci cap ampliació de la superfície de les pistes d'aterratge i d'estacionament d'avions i que, malgrat no formar part dels projectes, no es faci cap activitat hotelera a Son Sant Joan. Pons ha afirmat, a més, que s'oposen a un augment de les places d'aparcament per a vehicles de lloguer o de pagament i només veu bé que s'incrementin les places per als treballadors.

Un tramvia per connectar l'aeroport

El conseller de Mobilitat ha anunciat que Aena té voluntat d'implicar-se a l'hora de pagar el tramvia que connectaria Palma amb l'aeroport, però encara no s'han establert dates i només ha apuntat que és un objectiu per a aquesta legislatura. A més del conseller, també han assistit a la reunió el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, i el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF