La FELIB, a favor d'obrir les escoletes municipals a la fase 3

L'associació assegura que la majoria d'entitats i municipis s'han mostrat favorables a aquesta proposta

Fonts jurídiques de la FELIB han assegurat a l'ARA Balears que l'associació recomana obrir les escoletes municipals a la fase 3. Segons la FELIB, que engloba ajuntaments i entitats locals, la decisió de no fer-ho la setmana que ve, quan comença la fase 2, respon a l'opinió majoritària dels seus membres. Tot i això, són els ajuntaments els que tenen la competència per actuar d'una manera o una altra.

Des de la secretaria de l'entitat afirmen que en la videoconferència hi varen participar 25 dels 64 municipis, però que després, a la ronda de contactes telefònics, la majoria varen donar suport a la proposta de començar a la fase 3. Segons assegura l'associació, "consideren que és millor adoptar una decisió prudent davant la reobertura dels serveis i no iniciar un retorn dels infants massa precipitat que pogués contribuir a una remuntada dels contagis. 

Un altre factor que ha contribuït a la decisió dels representants municipals són les estrictes i lògiques condicions de control sanitari imposades a través dels corresponents protocols, així com la disminució de ràtios d'alumnes per aula. És el mateix criteri que ha adoptat la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca en el cas de les escoletes de la seva titularitat.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF