Emaya ha retirat en tres anys més de quatre mil tones de residus en solars i camins públics de Palma

La neteja del solar de la Teulera tanca el pla, iniciat l'any 2015, per eliminar els abocaments il·legals a les 30 propietats municipals

L'empresa pública de neteja  Emaya  ha retirat més de 4.000 tones de residus abocats en solars i camins públics que són propietat de l'Ajuntament de Palma, en total una trentena. La zona de la Teulera tanca el pla per eliminar els abocaments  il·legals  iniciat el 2015, amb un cost de 24.600 euros. En aquest aspecte, la presidenta d' Emaya, Neus Truyol,  ha explicat que les tasques "eren un deute històric amb la ciutat".

El batle palmesà, Antoni Noguera, ha volgut  apel·lar  al "civisme i la responsabilitat de tenir la nostra ciutat neta". A més, com ha explicat, "a principi de legislatura vàrem retirar 130 tones de residus al camí de Son  Olivaret , a Sant Jordi, i ara acabam aquest cicle amb la neteja de la Teulera".

Truyol  també ha destacat que moltes de les runes, trastos, mobles i electrodomèstics trobats "duien fins una dècada  dipositats  en aquests llocs". A més, alguns d'aquests abocaments, com a la Teulera, es troben en espais naturals que "s'han de recuperar per a la ciutadania", ha afirmat la regidora. S'ha aprofitat també per netejar el torrent de Sant Magí, que passa per Son  Espanyolet  i desemboca al passeig Marítim, al final del carrer de Monsenyor Palmer.

Cal recordar que es poden dur les runes d'obra i els electrodomèstics vells, de manera  gratuïta , a dos punts verds del municipi de Palma que estan oberts de dilluns a dissabte de les 8 h fins a les 20 h. Tant Noguera com  Truyol  han volgut donar les gràcies als operaris d' Emaya  per la tasca desenvolupada.

Més actuacions

Durant l'any 2016 es va dur a terme per part de l'Ajuntament de Palma, la neteja de fins a denou solars municipals, dels quals es retiraren prop de 330 tones de residus. L'any següent, es va realitzar la principal actuació, la neteja de la zona del Carnatge, de la qual s'eliminaren més de 1.850 tones. Tots els residus que hi havia al camí del Palmer i el de Passatemps també foren eliminats.

Durant 2018, a més de la neteja i la restauració de la Teulera, s'han retirat residus d'altres cinc solars, dels quals es retiraren 110 tones de runa i objectes voluminosos.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF