Emaya detecta dos nous títols falsificats

L'empresa ha expedientat un sindicalista per col·laborar en la trama i ajudar als aspirants a la convocatòria

La trama de títols falsificats d' Emaya  es continua desenredant. Després que la setmana passada la direcció de la  companyia  informés que havia detectat una sèrie de documents falsos entre les candidatures dels aspirants a treballar a l'empresa pública, aquest dimarts confirma que s'han detectat dos títols nous de català falsificats.

En total, ja són vuit els títols irregulars que s'han trobat  fins al  moment, set de català i un de Formació Professional, i la investigació continua entre els diferents processos de selecció, segons informa la companyia.

Pel que fa a la notícia que un ciutadà portarà als tribunals les oposicions convocades per  Emaya  per cobrir cinc places d'auxiliar administratiu, el passat 18 de maig, des de l'empresa afirmen que no tenen confirmació  de què  aquesta persona vulgui denunciar i que "si ho vol fer, ja ens defensarem als tribunals". "Són ganes de fer mal", critiquen.

Emaya expedienta un treballador per "col·laboració"

Emaya  ha obert un expedient disciplinari a un treballador per estar al centre logístic de la trama de falsificació de títols entre els aspirants al concurs d'oposició, segons publicava dilluns 'El Mundo' i ha confirmat l'ARA Balears. Es tracta de José María  García  Hernández, conegut a l'empresa com Josete,  sindicalista de CCOO vinculat a MÉS per Palma .

Josete és oficial de primera del servei de Manteniment, expresident del comitè d'Aigües, membre del Comitè d'Empresa i representant de l'esmentat comitè en el consell d'administració d' Emaya . A més, però, era membre de la comissió de treball encarregada d'establir els principis bàsics de les noves incorporacions a la companyia i estava al centre de la convocatòria del concurs d'oposició per cobrir les cinc places de peó especialista, un procés que s'investiga per la falsificació del títol de català  A2  per part d'alguns opositors.

Emaya ha obert un expedient a Josete  per haver contribuït "intencionadament" a l'engany i ser "plenament conscient" que s'havia presentat documentació falsa, i de conèixer alguns dels aspirants al lloc de feina. També se l'acusa d'aportar preguntes tipus de l'examen als opositors.  La companyia explica que aquest comportament és "una falta laboral molt greu de la bona fe contractual, abús de confiança i frau".

E n cas de ser confirmades les acusacions, aquest fet implicaria l'acomiadament del treballador, que encara té una setmana per donar explicacions i presentar la seva defensa. 

EDICIÓ PAPER 30/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF